ecou in telefon mobil

Daca ai tras batul scurt si auzi un ecou in timp ce vorbesti la telefon, afla ca nu e cineva care asculta convorbirea (nu stim de unde a aparut acest mit), ci totul provine de la cateva semnale care pot interfera cu tehnologia dispozitivului mobil. Desi multi dintre producatorii de telefoane mobile au introdus in noile modele si un sistem de anulare a ecoului, pot aparea situatii in care aceasta functionalitate sa nu dea rezultate.

O alta cauza ar putea fi si nealinierea microfonului si a difuzorului telefonului tau, caz in care ar trebui sa mergi cu telefonul intr-un service.

Exista si alte cateva mici trucuri care te pot salva – te invitam sa le incerci pe cele de mai jos:

  1. Incearca sa te muti din locul in care ai facut apelul. De exemplu, daca esti intr-o sala cu multe laptopuri/ calculatoare, in birou sau intr-o camera cu multe echipamente care emit semnale electronice, ai putea sa iesi din aceste zone, iar semnalul sa isi revina si ecoul sa se opreasca.
  2. Incarca bateria telefonului si inchide aplicatiile pe care nu le folosesti. Exista posibilitatea ca lipsa bateriei sa cauzeze aparitia ecoului, telefonul nemaiavand suficiente resurse pentru a rula aplicatiile in mod corespunzator si fara intarzieri.
  3. Inchide apelul si incearca sa ii dai un restart telefonului mobil. De regula, daca incerci sa suni din nou, ecoul nu se va mai auzi.
  4. Un alt truc pe care il mai poti incerca in timpul apelului este sa rogi persoana cu care vorbesti sa dea la minim sunetul.

Bineinteles, in situatia in care ecoul persista, recomandarea noastra este sa te adresezi reprezentantului de telefonie mobila (sa verifice reteaua si conexiunea dispozitivului tau mobil), sau direct productorului (poate fi ceva in neregula cu microfonul/difuzorul tau).