deblocare icloud

Daca te-ai trezit in fata faptului implinit si ai un iPhone blocat in iCloud, afla ca nu este momentul sa te panichezi pentru ca exista cateva solutii care iti vin in ajutor. Pentru asta, ai nevoie sa cunosti cauzele blocarii si ce inseamna mai exact sa ai un telefon blocat in iCloud. Afla mai jos care sunt motivele unei astfel de situatii si care sunt cateva recomandari pentru deblocarea telefonului.

 

1. Ce inseamna ca ai telefonul blocat in iCloud?

Blocarea telefonului in iCloud este o functionalitate mai noua, introdusa pe modelele de telefon cu iOS 7 pentru a preveni furtul acestora (astfel incat persoana in cauza sa nu il poata folosi si sa nu aiba acces la datele tale personale). Blocarea telefonului se activeaza automat pe dispozitivul mobil atunci cand functia „Find My iPhone” este pornita. Odata activata blocarea, datele de pe telefon nu pot fi accesate, sterse pana cand nu sunt introduse in cont username-ul si parola setate pentru telefonul respectiv.

Cum iti dai seama ca telefonul tau este blocat? Pe ecranul telefonului ar trebui sa vezi un mesaj cu textul „Activation Lock”.

Daca observi ca telefonul achizitionat la mana a doua este blocat, nu inseamna automat ca a fost furat sau a facut obiectul unui incident neplacut. Este posibil ca persoana respectiva sa fi blocat accidental iPhone-ul:

  • A uitat sa opreasca functia „Find My iPhone” atunci cand a sters datele din telefon
  • A uitat sa iasa din contul de iCloud inainte sa stearga datele din telefon
  • ID-ul Apple este dezactivat

Acestea sunt cele mai comune explicatii pentru telefoanele care nu sunt cumparate direct din magazin. In acest caz, mesajul „Activation Lock” o sa apara in momentul in care vrei sa faci din nou setarile pe telefon.

deblocare icloud 2

 

2. Solutii pentru deblocarea telefonului.

2.1. Prima solutie si poate cea mai la indemana este sa introduci in contul de iCloud username-ul si parola folosite initial la setarea telefonului.

  • Daca ai deja aceste informatii, atunci trebuie doar sa te autentifici si problema este rezolvata.
  • Daca ai uitat aceste informatii (iar contul iti apartine), poti oricand sa le resetezi.
  • Lucrurile se complica putin in momentul in care username-ul si parola nu sunt ale tale, asa cum se intampla in cazul unui telefon cumparat de la o alta persoana. Ce poti sa faci in aceasta situatie?

a. Daca persoana respectiva se afla in apropierea ta, atunci poti urma pasii de mai jos:

        • Persoana respectiva trebuie sa introduca username-ul si parola pe telefon
        • In momentul in care telefonul se deschide, trebuie sa iesi din contul de iCloud (Settings → iCloud → Sign Out)
        • Daca ti se cer din nou username-ul si parola, trebuie sa le reintroduci.
        • Sterge din nou telefonul accesand Settings → General → Rest → Erase All Content and Settings
        • In momentul in care restartezi telefonul, nu ar trebui sa mai vezi mesajul despre blocare.

b. O alta situatie este atunci cand persoana de la care ai achizitionat telefonul nu se afla langa tine. Atunci trebuie sa parcurgi pasii de mai jos:

        • Persoana trebuie sa intre in contul de iCloud si sa foloseasca username-ul si parola pentru activarea iPhone-ului.
        • Selecteaza „Find My Phone”
        • Selecteaza „All Devices” si apoi telefonul care trebuie sa fie deblocat
        • Selecteaza „Erase iPhone”
        • Selecteaza „Remove from Account”
        • Dupa, da un restart telefonului, iar mesajul despre blocare ar trebui sa dispara

2.2. In cazul in care nu ai username-ul si parola si nu poti accesa contul, atunci trebuie sa iei legatura cu cei de la Apple. Exista posibilitatea ca, in conditiile in care faci dovada achizitiei, sa te ajute ei cu deblocarea contului.

deblocare icloud 3

Chiar daca pe internet circula foarte multe postari si articole despre cum iti poti debloca telefonul prin alte surse, acestea nu sunt mereu de incredere. Chiar daca unele dintre programe pot debloca totusi telefonul, exista si un risc foarte mare de a distruge conexiunea telefonului cu Apple. Asta inseamna ca nu vei mai putea actualiza sistemul de operare sau activa telefonul dupa ce ai sters toate datele. Astfel, cea mai sigura modalitate de deblocare ramane ID-ul Apple original.

Nu stii daca iPhone-ul tau este inca in garantie? Afla cum poti verifica garantia la un Apple iPhone!