telefon scapat in apa

Avem o veste buna pentru tine! Daca ti-ai scapat telefonul in apa, afla ca ai sanse foarte mari sa il repari daca actionezi la timp. Si nici nu vorbim despre vreo tehnologie avansata sau procese complexe, ci de pasi pe care ii poti urma de acasa.

1. Ce trebuie sa faci daca ai scapat telefonul in apa

  • Primul pas atunci cand iti recuperezi telefonul din apa este sa il inchizi urgent. In acest mod eviti orice risc de scurtcircuit.
  • In functie de cat de mult a stat in apa (daca a cazut in piscina sau daca doar a fost stropit cu putina apa), poti sa sari peste primul pas si sa te concentrezi asupra bateriei – ea trebuie scoasa din telefon cat mai rapid, chiar daca dispozitivul a fost sau nu oprit. Dupa, este bine sa scoti SIM-ul si cardul de memorie, pentru a le usca pe toate rapid si usor. In cazul in care nu poti scoate bateria din telefon (vorbim de dispozitive unibody), atunci poti indeparta doar cartela SIM si cardul SD.
  • Acum a venit momentul sa stergi telefonul si sa il usuci. Recomandarea noastra este sa folosesti o laveta moala, care absoarbe umezeala, si sa stergi usor toate partile exterioare. Daca telefonul a luat destul de multa apa, nu ar strica sa folosesti un aspirator de mana ca sa elimini tot excesul.
  • Ultimul pas ar fi sa lasi telefonul intr-o punga ce se inchide ermetic, dupa ce ai turnat pe el pliculete cu gel de silice (pliculetele pe care le gasesti in cutiile cu incaltaminte), aproximativ 48 – 72 ore. In acest mod, te asiguri ca toata apa este absorbita. In loc de gel de silice poti folosi si alte produse, precum nisipul pentru pisici, fulgii de ovaz, orez prefiert etc. Dintre toate aceste produse, granulele de silicat absorb cel mai bine si rapid umezeala. Unul dintre mituri era folosirea orezului simplu, insa se pare ca acest produs actioneaza destul de greu.

telefon scapat in apa

2. Ce nu trebuie sa faci daca ai scapat telefonul in apa

  • Nu agita telefonul dupa ce l-ai scos din mediul lichid (apa o sa patrunda si mai adanc in componentele dispozitivului mobil)
  • Nu folosi aparate electrice pentru uscarea telefonului – uscator de par, cuptor cu microunde (acestea nu vor face decat sa supraincalzeasca si sa arda circuitele)
  • Nu folosi telefonul imediat dupa ce l-ai recuperat din apa
  • Nu lasa bateria in telefon

Acum ca ai aflat cum iti poti repara telefonul daca il scapi in apa, nu ai vrea sa nu fi avut aceste griji de la bun inceput? Noi zicem ca aici se potriveste de minune zicala „mai bine sa previi decat sa tratezi”. Intra acum pe Lerato.ro, alege una dintre husele waterproof LifeProof, potrivita pentru telefonul tau, si uita de orice griji atunci cand esti in preajma apei!