iPhone 13 – detalii si data lansare

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Au aparut deja foarte multe speculatii si zvonuri legate de lansarea noului flagship al celor de la Apple, incat ne-am gandit sa conturam aici ideile pe care le avem deja si sa stii la ce sa te astepti. Chiar daca nu a fost anuntata o data exacta de lansare, nu este deloc greu sa incercam sa ghicim. Nu, nu ghicim in luna plina sau in boabe de cafea (asa-i ca ai ramas cu gandul la vineri, 13?), ci ne luam dupa lansarile din anii anteriori. Cum luna septembrie este preferata de cei de la Apple, putem sa iti spunem cu certitudine ca noul flagship este doar la o aruncatura de bat. Singura exceptie a fost anul trecut, atunci cand seria iPhone 12 a fost lansata pe 13 octombrie 2020, dar aici a fost mai mult vorba despre contextul pandemic. Multe zvonuri ar spune ca lansarea va avea loc in ultima zi de vineri din septembrie (asta inseamna 24 septembrie), iar Apple va organiza mai multe evenimente in acea perioada.

Chiar si cu o lansare pe 24 septembrie, s-ar putea sa mai avem de asteptat pana la primele comenzi plasate din cauza unei crize de personal cu care se confrunta furnizorul (o fi din cauza ghinionului adus de numarul 13?) si a cresterii comenzilor – conform unui sondaj desfasurat in SUA printre detinatorii de Apple, se pare sa 44% dintre acestia au declarat ca vor sa cumpere un smartphone iPhone 13.

Bun, cam asta ar fi despre lansare, dar cum ar arata noile modele, mai exact? De ce spunem „noile modele” – vezi explicatia mai jos:

  • Se pare ca ar urma sa vedem tot 4 modele de telefoane in gama iPhone 13, la aceleasi dimensiuni ca cele de la iPhone 12: iPhone 13 mini (5.4 inch), iPhone 13 (6.1 inch), iPhone 13 Pro (6.1 inch), iPhone 13 Pro Max (6.7). Desi vanzarile anterioare pentru iPhone 12 mini au fost destul de mici, specialistii cred ca vom gasi totusi acest model si in lansarea de acum.
  • Este posibil sa vedem si un notch de dimensiuni mai mici fata de cele intalnite la modelele anterioare
  • Cip A15 Bionic mult mai rapid
  • Toate cele 4 modele ar urma sa suporte tehnologie 5G si ar veni cu un nou modem
  • Capacitate de baterie marita pe toate cele 4 modele iPhone 13 – de exemplu, modelul  iPhone 13 Pro Max ar urma sa aiba o crestere de 18%, de la 3.687 mAh (pe varianta iPhone 12) la 4.352 mAh.
  • Lentile ultra-wide mult imbunatatite pe modelele Pro → camerele foto ar fi ceva mai mari, iar design-ul mult mai slim. Se pare ca iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max ar urma sa aiba un sistem format din 6 camere.
  • Chiar daca asteptarile sunt mari in aceasta zona, circula un zvon conform caruia noul iPhone 13 nu va avea senzor de amprenta direct incorporat in ecran
  • Preturi → se pare ca acestea ar ramane apropiate de cele de la iPhone 12: 699 dolari (pentru iPhone 13 mini), 799 dolari (pentru iPhone 13), 999 dolari (pentru iPhone 13 Pro), respectiv 1.099 dolari (pentru iPhone 13 Pro Max).
  • Desi continuarea fireasca pentru numele flagship-ului ar trebui sa fie iPhone 13, se pare ca exista unele zvonuri cum ca numele ar fi de fapt iPhone 12s

Nu stim sigur daca zvonurile de mai sus se vor adeveri, insa mai este foarte putin timp pana la lansare si vom vedea exact cat de bine se prezinta flagship-ul iPhone 13. Tu esti curios sa vezi si restul specificatiilor?

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10