LG Rollable Smartphone – specificatii si design

Cea mai scurta poveste este cea a modelului de telefon LG Rollable. Nu o stii? Hai ca ti-o povestim noi.

A fost odata ca niciodata o companie care producea diverse dispozitive – de la televizoare si pana la telefoane si multe altele. Anii au trecut, iar la inceputul lui 2021, LG anunta ca este momentul sa faca un pas spre viitor, spre performanta si oferea detalii despre un nou model de telefon care ar urma sa revolutioneze intreaga piata, fiind un pionier al acestei dezvoltari. Sa faca ceva ce nici Samsung sau Apple, marii conducatori ai lumii de smartphone-uri, nu au facut vreodata. Lumea intreaga aplauda si aclama, insa la scurt timp, compania a anuntat inchiderea liniei de telefoane mobile si, chiar daca nu a mentionat nimic despre noul modelul, era de la sine inteles ca lansarea acestuia a ramas doar un vis frumos. Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Bine, cam asta s-a intamplat pe scurt. Insa, ar trebui sa oferim ceva mai mult credit acestui model de telefon datorita caracteristicilor sale:

  • Ce inseamna de faptul „rollable”? Spre deosebire de cea mai recenta tehnologie a telefoanelor fold (cele care se indoiau), ecranul lui LG rollable se extindea capatand aproape dimensiunea unei tablete (in momentul in care au aparut primele imagini cu telefonul, ecranul se putea extinde doar dintr-o singura parte, nu stim sigur daca extinderea s-ar fi putut face din ambele parti). In timpul extinderii imaginea de pe ecran nu suferea nicio modificarea, aceasta ramanea la fel de clara. Dimensiunea unui astfel de telefon este cea a unui smartphone obsinuit.
  • In imaginile gasite pe internet nu aparea nicio camera frontala – fie cei de la LG nu prevazusera camera din cauza extinderii, fie varianta circulata initial nu era forma finala.
  • Pret → in cazul in care s-ar fi lansat, specialistii sunt de parere ca LG Rollable ar fi ajuns la pretul de 2.359 dolari (fiind mult mai scump decat Samsung Z Fold 2). Fiind un nou model de telefon si tehnologia investita in crearea acestuia cu siguranta ar fi costat destul de mult.
  • Dimensiune ecran normal: 6.8 inch (cu rezolutie 1080×2428)
  • Dimensiune ecran extins complet: 7.4 inch (cu rezolutie 1600×2428
  • Model procesor: Snapdragon 888 chipset, cu 16 GB RAM
  • Capacitate baterie: 4.200 mAh

Desi povestea LG Rollable a fost atat de scurta, acest model a deschis practic drumul unor noi generatii de telefoane. Este posibil ca cei de la Oppo sa lucreze deja la o versiune asemanatoare (chiar si cei de la TCL au anuntat ca vor sa lanseze in acest an un telefon rollable sau folded). Cert este ca ne asteapta noi praguri de performante si de tehnologii.