caiac

Se pare că în România noua modalitate de petrecere a timpului liber în natură este plimbarea cu caiacul pe suprafețele lacurilor unde este permis acest lucru. Noi venim în ajutorul celor dornici să încerce o astfel de experință. Ne-am gândit la 3 lacuri unde caiacul devine principala atracție, în special în zilele de la finalul săptămânii, atunci când pe aleile parcurilor devine aglomerat sau mult prea zgomotos.

Delta Neajlovului

Comana este cunoscută drept o destinație de weekend unde poți petrece câteva ore bune în natură. Râul Neajlov formează aici cea mai mare zonă umedă din sudul României care ocupă locul doi din țară ca biodiversitate după Rezervația Biosferei Delta Dunării. Este locul unde poți întâlni și observa specii de animale și plante în habitatul lor natural. O tură în caiac poate dura câteva ore bune, dar noi suntem de părere că merită încercată experiența, iar dacă ai în plan să ajungi la Comana în perioada următoare, nu uita să iei cu tine și selfie-stick-ul pentru a imortaliza mai ușor momentele frumoase petrecute alături de prieteni.

caiac

Lacul Snagov

Tot în apropiere de București, de această dată în nord, este lacul Snagov. Pentru mulți este o destinație de weekend, un loc umbros unde te poți retrage de la agitația din oraș. Dar te-ai gândit că poți încerca și ceva nou? Plimbarea în caiac pe suprafața lacului este spectaculoasă, iar dacă optezi pentru orele dinaintea apusului este posibil să ai parte de niște cadre de neuitat. Îți recomandăm să nu uiți camera de filmat pe care o poți monta pe botul caiacului cu niște sisteme și suporturi de prindere profesionale.

 caiac

Lacul Firiza

Ultima noastră recomandare este mai îndepărtată de București, dar noi credem că merită inclusă într-un concediu în frumosul Maramureș. Lacul Firiza este locul unde băimărenii se relaxează, atât la pas, dar mai ales în plimbările cu caiacele. Noi credem că munții ce înconjoară lacul îți vor da prilejul de a vedea niște peisaje de neuitat pe care să le surprinzi în fotografii și să le împărtășești cu cei dragi.

caiac

Chiar dacă ești la început sau ai deja experiența unor plimbări în caiac, noi sperăm că ți-am venit în ajutor cu aceste idei. Tu pe ce lacuri te-ai dat cu caiacul și pe ce lacuri plănuiești să te dai în viitor?