ipad vs samsung galaxy tab

Cred ca am cazut deja de acord ca tableta este un rasfat necesar in serile de toamna. Indiferent pentru ce o folosesti (ca-i mai mult pentru munca sau pentru timpul liber), trebuie sa alegi un model performant, care sa iti usureze activitatile. Si pentru ca principalii jucatori pe piata sunt Apple si Samsung, astazi vrem sa vedem principalele diferente dintre iPad si Samsung Galaxy Tab.

ipad vs samsung galaxy tab

iPad – puncte forte:

  • Cea mai tare chestie este ca in jurul unui iPad a fost creat un intreg ecosistem, format din toate aplicatiile din App Store, accesoriile si gadget-urile care depasesc cu mult husele de protectie, tastaturi wireless si boxe externe.
  • Un iPad este mult mai stabil si mai sigur (din punct de vedere al protectiei datelor) – majoritatea bug-urilor sunt eliminate si prezinta un sistem sigur de protectie si siguranta a informatiilor.
  • Multe dinte iPad-uri au depasit deja performantele unor laptop-uri si continua sa foloseasca tehnologie de ultima generatie si sa se reinventeze de la model la model.

iPad – puncte slabe:

  • Desi aplicatiile sunt testate si foarte sigure (siguranta datelor este la cote ridicate), clientii simt nevoia extinderii aplicatiilor dezvoltate.
  • Un mare miuns este dat de faptul ca pe iPad nu poti folosi stick USB sau orice alt card microSD (poti extinde capacitatea de stocare folosind DropBox, de exemplu, dar nu este suficient).

ipad vs samsung galaxy tab

Samsung – puncte forte:

  • Exista o varietate de modele din care poti alege
  • Tabletele folosesc sistemul de operare Android – ofera o plaja mai mare de aplicatii din care poti alege (practic, am putea spune ca pentru orice tip de activitate a fost inventat un tip de aplicatie)
  • Samsung investeste in tehnologie si performanta si dezvolta modele care sa fie in trend cu asteptarile si nevoile clientilor, dar si cu schimbarile pietei.

Samsung – puncte slabe:

  • Cel mai mare dezavantaj este dat de supervizarea Google Play – tinand cont ca exista si aplicatii mici pe care le poti descarca si de care poate ca nu ai auzit, te supui unui risc de siguranta a datelor personale.

Ambii jucatori investesc in tehnologie si performanta si prin toate modelele pe care le creeaza incearca sa fie cu un pas inainte fata de ce exista pe piata. Pe langa faptul ca pasiunea pentru branduri este deja impartita intre clienti, singurul element care ramane sa faca departajarea intre dispozitivele celor 2 companii este accesul la aplicatiile pe care le poti descarca. Pui in balanta siguranta datelor sau necesitatea instalarii unei anumite aplicatii care te va ajuta sa rezolvi mai usor o anumita situatie?