smart_home

„One ring to rule them all” sau mai bine zis „One app to rule them all”. Cam acesta este principiul de baza atunci cand vorbim despre smart home – ai o singura aplicatie care iti ofera control asupra a tot ce se intampla in casa ta. Toate echipamentele electronice, chiar si electrocasnice, pot fi integrate in aceeasi platforma, iar tu le poti accesa pe toate, individual. In randurile de mai jos iti prezentam care sunt mai exact avantajele unui astfel de sistem si care sunt dispozitivele care iti fac casa inteligenta.

1. Avantajele unei case inteligente

  • Economie de energie si de bani → credem ca acesta este principalul avantaj al unei case smart, faptul ca poti economisi, dar fara sa renunti la calitatea seviciilor si la confortul de acasa. De exemplu, iluminatul smart presupune utilizarea de LED-uri, care consuma foarte putin, se schimba rar, iar diferenta se vede pe facturi.
  • O mai mare protectie → de la incuietori, la detectoare de fum speciale, la monitorizarea atenta a locuintei (chiar si atunci cand esti in vacanta)
  • Grija fata de mediul inconjurator → cu elementele smart din casa ta, consumi cat ai nevoie (un exemplu bun este termostatul, care porneste in momentul in care vede ca ai ajuns acasa).

smart home

2. Concept si idei pentru a avea o casa smart

  • Iluminat smart → poti sa setezi intensitatea luminii sau culoarea acesteia
  • Incalzire prin termostat → pe baza GPS-ului, acesta stie cand ajungi acasa si porneste incalzirea.
  • Smart locking → poti incuia apartamentul/ casa chiar si cand esti foarte departe de locatie (stim cu totii ca prima intrebare la care ne gandim atunci cand suntem in concediu este daca am inchis usa de la intrare). Acum, te simti mai protejat si mai in siguranta.
  • Smart speakers → nu este suficient doar ca poti apasa pe un buton si lucrurile se fac, dar prin setarile si dispozitivele corecte poti doar sa rostesti ca actiunea sa fie facuta. Un „dim the light” atunci cand esti deja pe canapea si te uiti la serial este tot ce trebuie sa faci pentru a-ti crea atmosfera necesara.
  • Senzori de miscare → o chestie cool pe care o poti face este sa iti instalezi senzori de miscare si sa nu mai fie nevoie sa atingi vreun intrerupator pentru a aprinde lumina, de exemplu. Il poti seta ca atunci cand ajungi casa si deschizi usa, lumina de pe hol sa se aprinda instantaneu si mai sunt multe alte chestii cool pe care le poti incerca.
  • Camere video (interior si exterior) → pentru atunci cand esti plecat si vrei sa vezi ce se intampla acasa sau cand ai iesit putin si vrei doar sa verifici ce iti face animalul de companie.

With great power comes great responsability. Cel putin, teoretic. Pentru ca o casa smart te scapa de multe griji, te protejeaza pe tine si pe familia ta si iti ofera confortul de care ai nevoie. O casa smart este o casa personalizata si care se potriveste cu nevoile tale!