ce este lte

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Poate ai observat si tu, dar odata cu evolutia tehnologiei, isi fac loc in viata noastra foarte multi termeni noi, majoritatea prescurtari de la expresii ceva mai complicate, dar „imbracate” foarte frumos. Este ca si cum ai incerca sa impachetezi o carte intr-o cutie foarte mare de cadouri, cu multe hartii si confetti pe langa.

GSM, HSPA, LTE si cate si mai cate. Astazi, insa, ne oprim asupra unui singur termen, pe care incercam sa il explicam cat mai simplu. Ce este LTE? Long Term Evolution este definita de multi ca fiind o tehnologie, insa este mai mult o modalitate prin care telefonul mobil poate atinge viteze 4G (standarde stabilite de catre ITU-R, adica de International Telecommunication Union – sectorul Radiocommunication).

Acest standard accepta streaming video HD si are o viteza de download de pana la 299.6Mbps. Exista si o alta varianta, cunoscuta drept LTE-A (Long Term Evolution Advanced), care aduce viteze mai mari si o mai buna stabilitate decat LTE standard. Diferenta dintre LTE-A si LTE este faptul ca prima poate combina mai multe canale (nu se conecteaza doar la cea mai puternica sursa de semnal, ci la mai multe in acelasi timp), oferind o viteza de descarcare mult mai buna.

Pentru a obtine o conexiune 4G LTE, ai nevoie de o retea care sa sustina viteza si de un dispozitiv care se poate conecta la aceasta retea. Atunci cand cumperi un telefon si observi ca acesta are o conexiune de acest tip, trebuie sa te asiguri ca reteaua din zona ta permite accesarea unei astfel de viteze.

Pana acum ceva vreme, 4G LTE era cea mai avansata tehnologie, insa deja au inceput sa apara pe piata dispozitive mobile 5G. Printre principalele avantaje ale unei astfel de retele se numara: viteza la internet incomparabil mai mare decat actuala retea, o acoperire mult mai buna, latimi de banda mai mari, urmand a deveni un catalizator pentru Internet of Things.

Fii cu ochii pe tehnologie si pregateste-te pentru o noua etapa a accesului la informatii si a interactiunii cu cei din jur! Si nu uita ce este mai important- sa iti protejezi telefonul cu o husa de calitate.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10