Memorie externa telefon mobil - tipuri de carduri de memorie

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

1. Ce este cardul de memorie

Cardurile de memorie sunt acele dispozitive electronice mici (pe care le tot pierzi si care sunt greu de gasit ulterior) care au fost create cu scopul de a stoca informatii. Sunt folosite ca extensii de memorie/ stocare pentru aparatele foto, telefoane, drone, tablete, camere video etc (practic, se pot conecta/ pot fi accesate de pe orice dispozitiv, sub o forma sau alta). Aceste carduri de memorie folosesc memorie flash (intalnita atat la stick-urile USB, cat si la unitatile SSD), asta inseamna ca informatiile stocate aici nu se pierd atunci cand deconectezi cardul. De regula, modelele de smartphone vin cu o memorie limitata, iar folosirea unui card extern devine obligatorie (asta daca nu vrei sa stergi incontinuu materialele stocate pentru a face loc celor noi).

2. Avantajele achizitionarii unui card de memorie pentru telefon

  • Asa cum spuneam in randurile de mai sus, unul dintre avantaje este ca nu trebuie sa stergi din continutul pe care il ai deja pe telefon. Tot ce urmeaza sa fotografiezi, filmezi va fi stocat pe cardul de memorie. Asta inseamna ca amintirile tale sunt in siguranta.
  • Aproape toate telefoanele de ultima generatie vin cu slot special pentru carduri astfel ca nu trebuie sa faci nicio modificare asupra dispozitivului. Inserarea si folosirea cardului sunt procese foarte simple.
  • De regula, preturile pentru astfel de dispozitive sunt destul de accesibile. Trebuie doar sa stii care este tipul de card compatibil cu telefonul tau (dimensiuni exterioare) si de cat spatiu ai nevoie.

3. Tipuri de carduri de memorie pentru telefonul mobil

Cel mai raspandit tip de card pentru telefon este cardul SD (Secure Digital), iar modelele acestuia sunt Mini SD, Micro SD si Micro SDHC, ultimul fiind chiar cel mai popular tip de card pentru stocarea datelor. Care sunt diferentele intre ele? Mini SD si Micro SD au aceeasi capacitate de stocare (2 GB), diferenta dintre ele fiind data doar de dimensiunile exterioare. In timp ce prima masoara 21.5x20x1.4 mm, cea de-a doua (micro SD) are 15x11x1 mm.

Cardurile Micro SDHC au dimensiuni mult mai mici si pot stoca pana la 32 GB de date (deci, iata de ce sunt atat de populare). Astfel, daca stii ca esti genul de persoana care face zeci de poze si careia ii place sa filmeze, atunci iti recomandam sa te orientezi catre un card de memorie Micro SDHC.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10