realitate virtuala

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Acum ceva ani eram siguri ca in 2020 vom zbura cu masinile, ne vom putea teleporta, dar noi zicem ca mai avem ceva pana ajungem acolo. Tehnologia a evoluat insa foarte mult si putem vorbi acum despre realitatea virtuala. Si acesta este subiectul pe care vrem sa il dezbatem in randurile de mai jos.

Practic, realitatea virtuala reuseste sa ne pacaleasca simturile astfel incat sa credeam ca ne aflam intr-o lume reala. Prin intermediul acestei realitati, poti interactiona cu lumi fictive pe care nu le-ai putea explora in viata reala sau cu lumi pe care nu le-ai putea vizita decat cu foarte mult efort (mai ales in contextul actual).

Tot in limbajul curent exista si notiunea de realitate augumentata, insa cei 2 termeni nu ar trebui sa fie confundati: realitatea virtuala transpune o parte din simturi intr-o lume creata pe calculator, iar cea augumentata aduce elementele create pe calculator in realitatea noastra.

Pentru ca experienta sa fie una cat mai buna, imaginile create (cele virtuale) trebuie sa acopere intregul camp vizual si sa se schimbe in mod natural in timp ce te misti (astfel incat sa ai impresia ca totul in jurul tau este real).

Bineinteles, aceasta tehnologie poate fi integrata in foarte multe domenii:

  • Pentru cercetari noi
  • Pentru codificare si proiecte 3D
  • In arhitectura
  • Divertisment – jocuri (filme si jocuri de tip imersiv)
  • Educatie (copiii pot invata mai usor lucruri despre biologie, geografie etc.)
  • Incurajeaza creativitatea
  • Scop recreativ (daca vrei sa te relaxezi, poti sa ajungi usor in orice tara vrei si sa vizitezi principalele atractii – sit back and enjoy the ride!)

Ce poate fi mai fain decat sa evadezi intr-o alta realitate de fiecare data, sa poti vizita locurile la care visezi de mult, sa ii ajuti pe copii sa invete mai usor si sa descopere lumea? Tehnologia ne-a adus in acest punct si suntem siguri ca urmeaza mult mai multe lucruri interesante.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10