Aplicatii pentru pasi – care sunt cele mai bune

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

De ce sa numeri pasii in gand, cand te poti folosi de un pedometru (sau de un contor de pasi)? Cand ai tehnologia de partea ta, parca lucrurile vin mai usor, chiar si cheful de miscare si sport. Cu noile inovatii in performanta, pedometrul poate face parte acum chiar din telefon sau din orice smartwatch / bratara fitness. Ai nevoie doar de o aplicatie potrivita deoarece pedometrul functioneaza pe orice dispozitiv cu accelerometru (este componenta care detecteaza orice schimbare a directiei si a vitezei de mers) inclus.

Acum, in cazul in care te intrebai, nu este nevoie sa manevrezi telefonul sau gadget-ul intr-un anumit mod ca sa iti calculezi numarul de pasi. Il poti tine in orice pozitie, atat doar sa te asiguri ca il ai cu tine si esti all good.

Iata care sunt cele mai cautate aplicatii de masurat pasii, atat pentru iOS, cat si pentru Android:

  • Map my walk → cu aceasta aplicatie poti vedea numarul de pasi, distanta parcursa, dar si alte detalii precum: timpul, viteza si caloriile arse. Daca vrei sa beneficiezi si de alte lucruri, precum accesul la un antrenament personalizat sau analiza ritmului cardiac, atunci trebuie sa te asiguri ca ai varianta Premium.   
  • Walkmeter GPS Pedometer → ce poti afla prin intermediul acestei aplicatii? Care este viteza cu care parcurgi numarul de pasi, timpul obtinut etc. In plus, ai optiunea de a concura cu alti utilizatori si chiar sa iti depasesti performantele anterioare.
  • Fitbit → activitatea zilnica este monitorizata prin GPS si include, pe langa numararea pasilor, timpul, distanta parcursa, caloriile arse sau pace-ul. Si aici, la fel ca in aplicatia Walkmeter GPS Pedometer, poti concura cu alti prieteni si chiar sa ii provoci la curse.
  • Virtual walk → aplicatia este potrivita atat pentru plimbari in aer liber, cat si pentru banda de alergat. Deosebirea fata de celelalte aplicatii vine din faptul ca iti poti stabili un fel de traseu virtual, prin diferite locuri (de exemplu, Marele Canion, Piramidele din Giza, Washington DC etc.). Atentie, insa, nu toate rutele sunt gratuite, pe unele trebuie sa le achizitionezi direct din aplicatie.
  • Runtastic Steps – step counter → este cea mai instalata aplicatie de numarat pasii pentru telefoanele iPhone.

Fie ca alegi sau nu o aplicatie, important este sa faci miscare. Incearca sa iti atingi zilnic limita stabilita de pasi si o sa vezi ca rezultatele incep sa apara. Ai grija de tine si de starea ta de bine!

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10