cand apare iphone 12

Traditia-i traditie! Nu se cade sa nu fii cu familia de sarbatori, sa nu iti pui un snur de martisor la mana pe 1 martie si sa speri ca nu il strici pana la final de luna sau sa nu impodobesti bradul de la jumatatea lunii decembrie si sa mananci toate bomboanele din el pana vine Craciunul. Asa cum nu se cade ca Apple sa isi lanseze noul model de telefon in alta luna decat… in septembrie. Si traditia aceasta tine chiar din toamna lui 2011, cand a fost lansat pe piata modelul iPhone 4S. Si inca de pe atunci, oamenii asteapta cu sufletul la gura prima zi de toamna. Ar mai fi totusi o singura exceptie de-a lungul anilor, atunci cand Apple a lansat un model de telefon in luna martie 2016 (iPhone SE), insa a venit mai mult ca un bonus, pentru ca luna septembrie a adus o noua lansare – iPhone 7/ iPhone 7 Plus.

Asa ca zarurile au fost aruncate, iar pariurile facute. Cele mai multe detalii ne indica faptul ca lansarea noului model, iPhone 12, va fi programata pentru data de 8 septembrie 2020.

Cu ce noutati vine totusi acest model? La ce sa ne asteptam?

Pornind de la zvonuri sau de la modele 3D aparute recent in piata, i-am creionat si noi un portret noului model de iPhone si iata ce a iesit:

  • Tehnologie 5G → se pare ca acesta este saltul pe care marii producatori de telefonie mobila il fac in acest an, pentru a le oferi clientilor cea mai tare experienta (doar nu se poate sa ramana Samsung Galaxy S20 singurul model care ofera o astfel de tehnologie).
  • 4 camere pe spate

cand apare iphone 12

  • Ecran → se vehiculeaza faptul ca la lansarea din septembrie vor fi prezentate tot 3 modele de telefon, fiecare cu un ecran diferit. Modelul standard ar urma sa aiba 5.4 inch, urmat fiind de unul de 6.1 inch si de 6.7 inch.
  • To notch or not to notch? Aici parerile sunt impartite. Unele voci spun ca notch-ul va disparea complet pe noul model de telefon, iar altele sustin ca acest element de branding se va micsora, dar va ramane in continuare in design-ul iPhone-ului. In mare parte pentru ca in aceasta zona sunt inserati senzori importanti, cum sunt, de exemplu, cei de Face ID.
  • Design-ul va fi asemanator cu cel intalnit la iPhone 11, singura diferenta poate fi cea legata de carcasa, care va avea marginile mult mai rotunjite.
  • Procesor Apple A14 Bionic
  • Pretul va porni de la 700$

Pana cand nu ne apropiem de data lansarii, nu vom sti cu siguranta cum va arata noul model, insa stim ca este deja asteptat de catre consumatori. Si, asa cum ne-au obisnuit deja cei de la Apple, noul model va reprezenta o noua generatie de telefoane, in pas cu cele mai noi tehnologii. Un singur amanunt ameninta insa lansarea telefonului pe piata, si anume evolutia virusului la nivel global. Daca Apple va putea incepe la timp productia de telefoane (setata pentru luna iunie) ramane de vazut.