cea mai buna folie de sticla

Ca sa fie clar, folia de sticla nu te scapa de nenorocul de a-ti aluneca telefonul din mana pe gresie sau pe orice suprafata dura. Insa, il protejeaza si face ca accidentul sa fie doar o mica sperietura. Atunci cand cauti folia de sticla perfecta trebuie sa fii atent la cateva detalii. Iata mai jos cateva tips-uri de care sa tii cont:

  • Odata aplicata folia, telefonul trebuie sa fie usor de butonat si sa ofere o senzatie usoara in mana (sa fie fina la atingere).
  • Sa aiba proprietati oleofobice, adica sa ofere rezistenta impotriva amprentelor si a petelor.
  • In caz de spargere accidentala, partea de folie crapata nu trebuie sa fie nici ascutita si nici sa nu zgarie.

cea mai buna folie de sticla

Exista mai multe tipuri de folie din sticla:

  • Folia de sticla 2.5D → are adeziv pe toata suprafata si se foloseste de cele mai multe ori pe telefoanele care au ecran drept.
  • Folia de sticla 2.5 cu adeziv pe margini → singura diferenta fata de cea prezentata mai sus este ca aceasta folie are adeziv doar pe margini.
  • Folia de sticla 3D cu rama → este curbata, acopera tot ecranul si are adeziv doar pe margini. Riscul unor astfel de folii este ca impuritatile pot intra mult mai repede, iar folia devine ineficienta.
  • Folia de sticla cu rama flexibila → vine in variantele 3D si 4D. Are adeziv pe toata suprafata ecranului si are marginile colorate in functie de dorintele utilizatorului. Zona colorata este din material tip PET (Polietilena), nu din sticla.
  • Folia de sticla 4D/ 5D → fiind una dintre cele mai cautate folii din sticla, aceasta are adeziv pe toata suprafata ecranului si vine in diverse culori.
  • Folia de sticla cu aplicare GEL UV → reprezinta una dintre cele mai noi tehnologii aparute pe piata. Acest tip de folie vine cu un adeziv lichid care se lipeste cu ajutorul unei lampi LED/ UV. Folia este fabricata dintr-un material calitativ, este curbata si ofera o claritate foarte buna, de aproape 100%.

cea mai buna folie de sticla

Pe langa o folie de sticla pentru ecran, noi iti recomandam sa iti accesorizezi telefonul si cu o husa de protectie. Nu de alta, dar daca ecranul scapa fara nicio urma dupa o cazatura, ar fi bine si ca spatele telefonului sa nu aiba vreo zgarietura. Safety first!