Ce este tehnologia Bixby

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

1. Ce sunt asistentii virtuali

Asistentii virtuali sunt cei care te ajuta sa te conectezi cu aplicatiile/ functionalitatile telefonului prin comenzi vocale (folosindu-se de senzorii de recunoastere vocala). Se pare ca au aparut din nevoia de a trece mai repede prin continut, de a fi mai rapid si de a eficientiza unele task-uri. Chiar daca acestea au fost nevoile de baza, odata cu evolutia tehnlogiei aceste arii au fost extinse – acum poti purta discutii complexe cu astfel de asistenti, pot fi programati sa iti faciliteze confortul in propria casa (pentru cele Smart, care au totul integrat si conectat), pot cauta informatii in locul tau etc.

2. Despre Bixby – cum te ajuta in activitatile zilnice

„Hi, Bixby” – este nevoie doar de o comanda vocala ca sa incepi o conversatie cu asistentul virtual de la Samsung (multi ar spune ca este o adresare neinspirata, asta si daca avem in vedere ca Samsung este cam ultimul din piata care sa lanseze acest tip de asistent). Nu ne surprinde deloc sa vedem aceasta tehnologie si la telefoanele Samsung pentru ca stim deja ca vorbim despre un jucator important pe piata de telefonie mobila, care este mereu la curent cu noutatile si atinge noi performante de la an la an. Astfel, primul model de telefon cu Bixby (prima incercare a companiei) a facut parte din seria Samsung Galaxy S8 si avea si un buton dedicat pentru activare.

Cum te poate ajuta noua tehnologie?

  • Poti accesa functiile telefonului fara sa le atingi neaparat – Bixby poate gasi un numar de telefon in agenda, iti spoate spune bancuri, poate reda urmatoarea melodie din playlist, poate citi mesajele primite cu voce tare, iti poate reaminti programul din ziua respectiva, poate scrie mesajele in timp ce tu le dictezi etc.
  • Orice comanda vocala trebuie sa fie data doar dupa ce rostesti „Hi, Bixby”
  • Se pare ca vocea Bixby poate efectua aproximativ 15.000 de comenzi vocale individuale
  • Este integrat in majoritatea aplicatiilor de baza (este o aplicatie mai bine integrata pentru hardware decat Siri sau Assistant)
  • Un alt avantaj al acestui asistent este ca, daca esti conectat la SmartThings, Bixby este pregatit sa iti execute toate solicitarile – schimbarea canalului TV (si nu numai – iti poate recomanda emisiuni si show-uri TV, poate fi programat sa treaca pe un alt canal peste un anumit interval de timp), stingerea luminilor etc.

Desi asistentul vocal nu mai este deloc o noutate, este de remarcat si laudat performantele pe care producatorii de telefoane le fac mereu pentru a-si dezvolta serviciile, pentru a gasi noi modalitati prin care sa eficientizeze modul in care clientii interactioneaza cu dispozitivele mobile. Desi Bixby nu dezamageste, cei mai populari asistenti raman Siri, Alexa si Google Assistant.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10