ce inseamna volte

Iata un nou exemplu de cum tehnologia evolueaza, se schimba intr-un ritm alert si vine cu solutii care sa iti imbunatateasca stilul de viata. Daca inainte iti lua ceva luni pana sa primesti o scrisoare de la un prieten situat pe un alt continent si sa auzi ceva vesti (pentru ca nu prea mai aveau cum sa fie noutati), acum esti la un click distanta de a-i scrie, a-i vorbi sau de a-l vedea in timp real. Poate pana acum ti-a pus ceva piedici in roata conexiunea, semnalul slab sau orice alt aspect legat de serviciile comunicatiilor. Inca mai sunt momente cand iti pierzi semnalul la telefon sau cand nu auzi deloc clar persoana de la celalalt capat al firului si incercati sa va mutati fiecare cate un pas mai la stanga, apoi la dreapta pana puteti sa va auziti mai bine.

Acum, cu noua tehnlogie VOLTE ai apeluri mult mai clare, fara griji ca pierzi semnalul, iar sunetul este atat de intens, incat ai impresia ca persoana de la celalalt capat a luat rapid un tren, un taxi si a ajuns in apartamentul tau. Dar care este faza cu aceasta tehnologie? Ce inseamna, mai exact? Afla si tu din randurile de mai jos!

1. Ce este VOLTE?

VOLTE sau Voice Over LTE este o noua tehnologie care permite realizarea mult mai clara (la o calitate mult mai buna) a apelurilor telefonice, prin reteaua 4G, reducand totodata si zgomotele de fundal. Bine, bine, dar ce inseamna LTE? LTE = long-term evolution, adica un standard pentru comunicatiile fara fir de mare viteza pentru telefoanele mobile si alte terminale de date, care creste capacitatea de transfer si viteza folosind o interfata radio diferita.

Partea super tare la acest serviciu este ca nu platesti extra pentru acest tip de apel (minusul este ca acest tip de apel se face doar la nivel national). Trebuie sa tii cont de faptul ca atat tu, cat si interlocutorul tau trebuie sa aveti activata pe telefon optiunea VOLTE.

4G - ce inseamna volte

2. Cum se activeaza VOLTE pe telefonul mobil?

Majoritatea telefoanelor de ultima generatie au incorporata si optiunea pentru tehnologia VOLTE. Practic, ai nvoie de un telefon compatibil si de un abonament sau optiune PrePay activa, cu acces la serviciul 4G. Pentru telefoanele care functioneaza cu sistem de operare Android, ai posibilitatea sa activezi/ dezactivezi VOLTE direct din setari (in momentul in care VOLTE este activat, o sa iti apara un icon mic pe ecran, in coltul din dreapta, chiar langa semnal si baterie).

In cazul iPhone-urilor, poti intra in Configurari → Conexiune celulara → Optiuni date celulare → Activati LTE pentru a beneficia de aceasta tehnologie.

activation - ce inseamna volte

3. Telefoane compatibile cu tehnologia VOLTE.

Lista dispozitivelor mobile compatibile cu aceasta tehnologie este diferita de la un operator de telefonie la altul (si creste de la o perioada la alta). Majoritatea modelelor noi de la Samsung, iPhone, Sony Xperia, Huawei, Allview se afla pe aceste liste, insa recomandarea noastra este sa verifici compatibilitatea si cu operatorul retelei din care faci parte.

Daca inca nu te-ai convins de aceasta tehnologie, afla ca printre avantaje se numara si conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de asteptare pentru apelarea destinatarului scazand sub 2 secunde. Unde mai pui si calitatea ridicata a convorbirii si estomparea zgomotelor de fundal. Verifica si tu compatibilitatea telefonului tau si fii pregatit sa impartasesti cu cei dragi cele mai bune momente, ca si cum ai fi chiar langa ei!