Cel mai bun portofel pentru criptomonede

Poate ti se va parea ciudat, dar astazi vrem sa iti vorbim despre filme. Da, am scris corect. Mai exact, despre un film romanesc, o comedie recent aparuta si care reuseste sa portretizeze foarte bine (adica sa faca haz de necaz intr-un mod autentic, asa cum ne place noua, romanilor) ce se intampla atunci cand minezi, ai noroc, obtii criptomonede, le stochezi si… nu mai ai acces la ele. Este vorba despre filmul „Inca 2.0 lozuri” si mai multe nu va zicem, ca sa nu divulgam toate actiunile, insa iti recomandam sa mergi la cinema si sa il vezi. De regula, spunem ca „viata bate filmul”, insa de data aceasta viata e chiar filmul.

Despre criptomonede am tot vorbit in repetate randuri, atat despre ce sunt acestea (daca vrei sa parcurgi din nou informatiile, te asteptam aici), cat si despre importanta unui portofel electronic (reciteste articolul de aici). In articolul de astazi vrem sa ne legam de aceste portofele, insa nu o sa insistam pe rolul pe care il joaca acestea in gestionarea si tranzactionarea monedelor digitale, ci vrem sa vedem impreuna care sunt cele mai bune modele.

  • Mycellium → este un portofel software (adica poate fi accesat prin aplicatii instalate, oferind acces rapid la monedele digitale), oferindu-le sansa utilizatorilor sa cumperea sau sa trimita active direct din aplicatie. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai bune portofele pentru dispozitivele mobile, fiind o varianta mult mai convenabila pentru tranzactionare rapida, de oriunde. Mycellium este unul dintre cele mai vechi portofele de pe piata, fiind compatibil doar cu o parte dintre criptomonede (de exemplu, Bitcoin, Ethereum si monedele digitale care folosesc standardul ERC-20).
  • Coinbase Wallet → este tot un tip de portofel virtual (cald), adica are nevoie de a fi conectat la internet pentru a putea tranzactiona, fiind folosit atat pentru stocarea NFT-urilor, cat si pentru gestionarea a peste 500 de active cripto. Interfata permite o navigare usoara, facand portofelul foarte potrivit pentru incepatori.
  • Portofel electronic Ledger Nano S Plus Crypto → este un portofel hardware (rece) care asigura stocarea activelor criptografice (principalele monede fiind Bitcoin, Ethereum Dash, Litecoin, ZCash etc.) si a platilor digitale. Fiind un dispozitiv fizic, acesta se conecteaza la orice calculator sau laptop (datorita portului USB) si incorporeaza un ecran securizat OLED pentru a verifica si a confirma fiecare tranzactie in parte (poti trimite sau face plati, sa verifici conturile si sa gestionezi mai multe adrese pentru fiecare moneda de pe acelasi dispozitiv).
  • Portofel electronic Ledger Stax Crypto → acest portofel fizic (hardware) este considerat a fi unul dintre cele mai avansate si personalizabile dispozitive din partea Ledger. De data aceasta vorbim despre un dispozitiv cu ecran tactil curbat E Ink, ce combina hardware-ul cu aplicatia Ledger Live pentru a-ti oferi cea mai simpla si sigura cale de a gestiona activele digitale.Portofelul este facut pentru claritate si confort si permite controlul a peste 1.000 de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Solana, Cardano si multe altele.

PRODUSE RECOMANDATE

In cazul in care decizi sa optezi pentru un portofel electronic hardware (pe principiul, „ce-i in mana, nu-i minciuna”), recomandarea noastra este sa ai grija de el si sa fii mereu atent unde il tii. De asemenea, grija poate veni si din protejarea fizica a acestuia impotriva zgarieturilor sau a accidentelor. Pentru asta, te asteptam pe Lerato.ro, unde poti vedea mai multe modele de huse de protectie pentru portofelul electronic.