Cu cortul - ce trebuie sa stii si ce iei cu tine cand mergi cu cortul

Chiar daca pare supraestimat, cortul reprezinta un hotel cu milioane de stele. Pe langa faptul ca esti, la propriu, sub un cer instelat, in functie de locul de campare ales si de lucrurile pe care le iei cu tine, te poti bucura de intimitate, liniste (esti departe de agitatia si de zgomotele orasului), de un „pat” confortabil, mancare proaspata, cu gust desavarsit, si de sunetele naturii care sa iti calmeze gandurile si sa iti induca un somn odihnitor. Bun, deci cum ai parte de aceasta experienta? Ce ar trebui sa impachetezi inainte sa pleci la drum?

1. Care sunt lucrurile esentiale pentru o iesire cu cortul

2. Recomandari de zone unde poti merge cu cortul

Romania are foarte multe locuri frumoase in care poti merge cu cortul, fie ca alegi o anumita zona, fie ca te orientezi spre camping-urile amenajate. De exemplu, daca vrei sa mergi cu cortul la mare, iti recomandam sa optezi pentru Vama Veche, Corbu (acolo unde plaja este inca salbatica), 2 Mai, Navodari sau Costinesti.

In cazul in care iti place mai mult muntele si ai vrea sa campezi in padure sau pe un platou, atunci poti merge cu cortul in Cheile Rasnoavei (pe langa padure, apa, ai acces si la o serie de activitati, printre care escalada, via ferrata, bungee jumping etc.), in zona Bran, dar iti recomandam si zona Muntilor Apuseni (in Cheia, judetul Alba) sau poti merge un weekend chiar si pe Transalpina, la o altitudine foarte mare (atat doar ca aici este un loc neamenajat si nu ai o sursa de apa in apropiere, astfel ca va trebui sa aduci cu tine tot ce este necesar). 

Daca nu vrei sa mergi chiar atat de departe, sunt cateva zone numai bune pentru o noapte la cort chiar si aproape de Bucuresti – de exemplu, in padurea Baneasa sau la Cernica.

In cazul in care nu ai mai fost cu cortul pana acum, te invitam sa o faci pentru ca te poti bucura de o aventura foarte frumoasa. Nu uita, insa, ca natura trebuie respectata si, indiferent de locatia aleasa, asigura-te ca locul ramane curat dupa ce ai plecat si ca nu ii deranjezi pe ceilalti locatari din camping (care se afla si ei tot in cautarea linistii si relaxarii 😊).