de ce nu am semnal la telefon

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Telefonul mobil a devenit o sursa continua de informare si de relationare cu cei din jur. De exemplu, dorul de casa trece mai repede atunci cand ii suni pe cei dragi si povestiti pe indelete ce s-a mai intamplat in ultima vreme. Sau cand nu mai stii exact de ce ingrediente ai nevoie pentru a face prajitura ravnita din copilarie, stii ca bunicii sunt doar la un apel distanta. Dar ce te faci cand ramai fara semnal? Si tu si ai tai luati la pas fiecare metru din incapere si incercati sa gasiti acel coltisor in care va auziti mai bine si care va permite sa va continuati discutiile. Sau inchideti si va sunati unul pe celalalt in acelasi timp, neputand sa va mai conectati.

Desi tehnologia evolueaza intr-un ritm ametitor, din pacate, pierderea semnalului telefonului mobil inca mai este posibila. Iar acest lucru nu afecteaza doar calitatea apelurilor, ci si mesageria scrisa si conexiunea la internet. Te invitam sa citesti mai jos care sunt cauzele pentru care semnalul telefonului tau se pierde si care sunt trucurile prin care te poti bucura de un semnal mai bun.

1. Cauze ale pierderii semnalului

 • Distanta pana la turnul de telefonie mobila → turnul de telefonie foloseste unde radio pentru a comunica si este principalul responsabil de conexiunea ta cu operatorul. In conditii ideale, studiile arata ca distanta optima la care un telefon poate comunica perfect cu un turn este de maxim 70 km (in realitate, aceasta distanta este de 30 – 50 km). Aceste unde scad in intensitate in functie de distanta pana la sursa – acest lucru inseamna ca daca te afli intr-o regiune rurala sau in padure, va fi mai greu sa obtii un semnal de calitate decat daca ai fi chiar in mijlocul orasului. In plus, pot fi si alte lucruri care pot obstructiona aceste unde, nu numai distanta:
  • Factori atmosferici → furtunile si ceata foarte densa pot afecta transmiterea undelor
  • Materialele de constructie folosite → de exemplu, peretii din beton sau caramida ai unei camere pot obstructiona primirea semnalului
  • Piete sau spatii foarte aglomerate → in astfel de locuri intalnesti un numar foarte mare de oameni care folosesc telefoanele in acelasi timp
  • Viteza cu care te deplasezi → surprinzator, si acest lucru influenteaza calitatea semnalului. Trebuie sa stii ca telefonul tau trimite constant date catre un turn din apropiere si asteapta date de schimb in timp real. Daca tu iti schimbi foarte repede locul si modul de deplasare, datele trimise s-ar putea sa nu stie exact unde te afli si cum sa te gaseasca.
 • Cartela SIM defecta → in unele cazuri (nu atat de numeroase, ce-i drept) s-ar putea ca lipsa semnalului sa fie cauzata de catre o cartela SIM defecta, care nu poate fi recunoscuta de catre telefon, sau care poate este pozitionata incorect.

2. Cum poti avea un semnal mai bun

 • Pentru ca undele radio calatoresc in linie dreapta, in cazul in care te afli intr-o drumetie pe munte, cel mai inalt loc s-ar putea sa fie cel in care gasesti un semnal mai bun.
 • Pentru ca vorbeam mai sus despre faptul ca peretii unei camere pot bloca intr-o anumita masura undele de semal, cel mai bine ar fi sa stai foarte aproape de o fereastra (in unele cazuri, s-ar putea ca semnalul sa fie mai bun daca geamul este inchis deoarece sticla faciliteaza raspandirea undelor in mai multe directii).
 • Evita spatiile foarte aglomerate si de mici dimensiuni
 • In momentul in care apelezi pe cineva, incearca sa stai intr-un singur loc.

Pana cand vei putea sa ai un apel fara intreruperi intr-un metrou, lift sau intr-o padure din mijlocul muntilor, va mai trece o vreme.

Important este sa stii de unde apar aceste situatii si ca, in cazul in care, persoana de la celalalt capat al telefonului iti spune ca nu te aude si ca trebuie sa te misti putin prin casa (eventual sa iesi afara sau sa stai pe langa geam), iti da, de fapt, un sfat foarte bun.

Pana cand se vor rezolva situatiile cu semnalul, noi vrem sa ne indeplinim misiunea – cea de a iti projeta telefonul cu cele mai noi si de calitate carcase. Ti-am pregatit mai jos o lista cu cateva produse recomandate.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10