Telefonul nu se mai incarca - afla care pot fi cauzele si descopera solutiile potrivite pentru problema ta

1. Cauzele pentru care telefonul nu se mai incarca

 • Portul/ mufa de incarcare, incarcatorul sau cablul pot suferi daune in timp, ducand astfel la pierderea contactului si la incapacitatea de a transfera energie in mod eficient.
 • O alta cauza poate fi si faptul ca mufa de incarcare acumuleaza praf sau murdarie, impiedicand astfel incarcarea telefonului mobil.
 • Si supraincalzirea telefonului poate duce la momente in care telefonul sa nu se mai incarce (asa cum povesteam cu mai multe ocazii, temperaturile ridicate pot afecta performanta bateriei si a componentelor sale, inclusiv a circuitului de incarcare).
 • Inclusiv aplicatiile care ruleaza in fundal (si care consuma resurse in mod nejustificat) si alte bug-uri de software pot afecta atat procesul de incarcare, cat si durata de viata a bateriei. De asemenea, chiar si aplicatiile neactualizate la cele mai recente versiuni pot impacta procesul de incarcare si eficienta utilizarii bateriei.
 • Daca cele de mai sus sunt cauze pentru care exista solutii mai rapide (si foarte eficiente din punct de vedere buget), iata ca ajungem acum si la cele referitoare la baterie. In cazul in care aceasta este uzata sau a inceput sa se umfle (din varii motive), atunci va trebui schimbata.

2. Solutii pentru remedierea problemei

Asa cum bine stii, pentru fiecare problema exista solutii. Ca unele nu sunt atat de usoare sau ieftine, acesta este un alt subiect. Iata ce poti face in cazul in care te lovesti de o astfel de problema, iar telefonul nu se mai incarca:

 • Verifica atat incarcatorul, cat si cablul pentru eventualele deteriorari – daca nu exista ceva vizibil, poti face testul pe un alt dispozitiv. Daca dispozitivul nou se incarca, inseamna ca problema era, de fapt, de la telefon; daca nu se incarca, atunci, trebuie sa vezi care dintre cele 2 este de vina – incarcatorul sau cablul.  
 • Curata cu atentie si in mod regulat mufa de incarcare a telefonului → daca vrei sa afli mai multe informatii despre curatarea acestui port, iti lasam aici un articol super util.
 • Stim ca suna aproape ca un cliseu, insa un simplu restart al telefonului poate rezolva problemele de software, daca acestea sunt cele care afecteaza incarcarea bateriei. De asemenea, asigura-te ca sistemul de operare si aplicatiile sunt actualizate la ultimele versiuni.
 • Verifica recurent starea bateriei astfel incat sa iti poti da seama din timp daca aceasta urmeaza sa nu mai functioneze. Poti folosi instrumente dedicate pentru a face asta sau, inclusiv faptul ca, odata incarcata, bateria dureaza mai putin, poate fi un semn ca va trebui schimbata in scurt timp.
 • Asigura-te ca incarci corect telefonul si ca acesta nu se supraincalzeste → daca vrei sa revizitezi si articolul in care povesteam despre cum sa incarci corect telefonul, ti-l lasam aici, sa il ai la indemana.
 • Utilizeaza corect functia de incarcare rapida → asta inseamna ca trebuie sa folosesti incarcatorul si cablul compatibile, fara a incerca sa faci tu diferite combinatii. Functia de incarcare rapida utilizata corect poate proteja bateria.
 • In ultima instanta, daca problema persista, iti recomandam sa consulti un specialist sau sa contactezi serviciul tehnic al producatorului pentru o diagnosticare corecta si, de ce nu, pentru eventualele reparatii.

Speram sa nu te gasesti in vreuna dintre situatiile de mai sus, insa, in cazul in care ajungi aici, ne dorim ca sfaturile lasate de noi sa iti fie de folos. Nu uita, insa, ca nu doar bateria telefonului tau trebuie protejata, ci si intregul dispozitiv mobil, asa ca fii atent si la rutina de curatare a acestuia si, bineinteles, la tipul de husa de protectie.