Conectare Apple watch la Android

Daca ar fi sa comparam universul Apple cu ceva, am zice ca este similar cu o casa din Harry Potter – odata ce ai intrat acolo, este greu sa te mai muti in alta parte, iar totul functioneaza sub forma de circuit inchis. De ce spunem asta? Pentru ca dispozitivele Apple, fie ele dispozitive mobile, smartwatch-uri sau MacBook-uri, functioneaza la cote maxime doar in propriul ecosistem. Practic, se poate spune ca aceste dispozitive au o compatibilitate limitata cu celelalte dispozitive existente pe piata. Aceasta limitare iti permite accesul la o „lume selecta”, insa vine si cu o siguranta sporita a datelor cu caracter personal. Chiar daca o conexiune intre 2 dispozitive apartinand unor sisteme de operare diferite este posibila, acest lucru nu garanteaza si functionarea integrala a aplicatiilor. Hai sa luam ca exemplu conectarea unui Apple watch la Android si sa vedem impreuna cum se poate realiza aceasta conexiune si care sunt piedicile de care sa tii cont.

1. Cum se poate realiza conexiunea dintre un Apple watch si Android

Daca vrei sa incerci, totusi, o conexiune intre cele 2 dispozitive, iata care ar fi pasii pentru realizarea acesteia:

  • Pasul 1: In cazul in care smartwatch-ul este unul nou, este important sa il conectezi intr-o prima etapa la un dispozitiv Apple, astfel incat sa il poti configura asa cum trebuie
  • Pasul 2: Odata configurarea gata, trebuie sa muti cartela SIM din Apple watch in telefonul Android. Astfel, in momentul in care pornesti telefonul, ceasul se va conecta la acesta (sistemul Android).

2. Limitari si alte aspecte de care sa tii cont in cazul unei conexiuni Apple-Android

Bun, deci conexiunea directa se poate realiza. Insa, cu ce costuri? Unele functii ale Apple watch-ului pot fi limitate sau accesate in anumite circumstante. Practic, cele mai intalnite situatii dupa realizarea unei astfel de conexiuni ar fi:  

  • Limitarea functionalitatilor → de exemplu, poti folosi dispozitivul ca un ceas de baza, insa functii precum notificarile, apelurile, SMS-urile sau alte caracteristici integrate ar putea sa nu functioneze sau sa functioneze in mod partial din cauza incompatibilitatii dintre dispozitive.
  • Probleme de conectivitate si de afisare a mesajelor → conexiunea dintre Apple Watch si un dispozitiv Android poate fi nesigura sau instabila, ducand la probleme in ceea ce priveste inclusiv notificarile de actualizari si siguranta datelor. In plus, o alta problema pe care o poti intampina este faptul ca mesajele text pot aparea sub o forma deteriorata, intrucat sistemele de operare Android si iOS sunt diferite si incompatibile, de unde si afisarea eronata a mesajelor.
  • Lipsa actualizarilor si a suportului tehnic → asa cum era de asteptat, Apple nu ofera suport oficial pentru utilizarea Apple watch in combinatie cu un Android. Din acest motiv, este posibil ca actualizarile de software si suportul tehnic sa fie limitate sau inexistente.

3. Aplicatii care faciliteaza conectarea unui Apple watch la Android

Ajuta sa stii ca exista cateva aplicatii disponibile in Play Store care incearca sa faciliteze conectarea unui Apple watch la un dispozitiv Android. Cu toate acestea, rezultatele pot varia, iar functiile suportate pot fi limitate.

  • Wear Connect for iOS → aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa primeasca notificari de la iPhone pe un dispozitiv Android, inclusiv pe un Apple watch conectat. Insa si aici pot exista situatii in care functionalitatea conexiunii sa varieze, iar notificarile sa nu fie afisate in permanenta in mod corect.
  • Watchify for Watch by Google – Android Watch → am putea spune ca aceasta aplicatie este mai nisata, ea permitand mai mult accesul la functionalitati de entertainment si sanatate – controlul muzicii, afisarea unor notificari si furnizarea unor functii de sanatate.
  • Glimpse Notifications → desi nu se concentreaza exclusiv pe conectarea Apple watch la Android, aceasta aplicatie permite afisarea notificarilor de pe iPhone pe un dispozitiv Android, inclusiv pe ceasul Apple. Acest lucru poate ajuta la pastrarea sincronizarii dintre cele doua dispozitive.
  • MixCam for Android → aplicatia de aici propune o functionalitate de control pentru aplicatia de camera a unui iPhone, de pe un dispozitiv Android sau un smartwatch, inclusiv Apple watch.

Trecand prin toate informatiile de mai sus, crezi ca merita sa recurgi la o astfel de conexiune daca nu te poti bucura la maxim de beneficiile unui smartwatch? Chiar daca este posibila conexiunea, tine cont de faptul ca intreaga experienta a ta cu un Apple watch poate fi afectata, dispozitivul nefunctionand la cote maxime.