Incarcarea corecta a bateriei telefonului

Trebuie sa o recunoastem… suntem foarte dependenti de telefonul mobil. Oriunde am merge si orice am face, mare parte din viata noastra se afla in pozele de pe acest dispozitiv, in distantele parcurse cu aplicatiile de pe acesta, in convorbirile si in mesajele prea lungi, in calendarele atent stabilite. Tocmai de aceea, in momentul in care bateria telefonului incepe sa se descarce suntem mai nelinistiti si incercam sa fim aproape de o sursa de curent sau de o baterie externa. Insa, in ce conditii se incarca corect un telefon mobil? Sunt anumite trucuri de care poti tine cont pentru prelungirea vietii bateriei?

Citeste mai jos cateva tips & tricks care te vor ajuta sa iti incarci corect dispozitivul mobil.

1. Sfaturi pentru incarcarea corecta a bateriei telefonului mobil

  • Ce ar trebui sa eviti, intr-o prima etapa? Incarcarea 100% a bateriei smartphone-ului. Intervalul ideal este situat intre 40 – 80%. Acest lucru permite ionilor de incarcare sa lucreze si sa protejeze viata bateriei. Asa ca, o noapte intreaga de incarcare nu este atat de benefica bateriei. Daca totusi incarci bateria complet, incearca sa nu lasi telefonul conectat dupa terminarea incarcarii.
  • Incarcarile mici si dese, cheia marilor succese → bateriile vor rezista mai mult daca sunt incarcate ocazional, pe parcursul zilei (in loc sa fie conectate abia in momentul in care sunt complet goale).
  • Efectueaza o incarcare completa a bateriei o data pe luna este recomandat sa efectuezi o incarcare complet de la 0 la 100%, astfel incat bateria sa fie recalibrata.
  • Pastreaza bateria rece sau evita supraincalzirea telefonului caldura excesiva are efecte negative nu doar asupra procesorului, ci si asupra bateriei.

2. Sfaturi pentru cresterea autonomiei telefonului mobil

  • Redu luminozitatea ecranului castig: cel putin o ora de autonomie in plus
  • Redu nivelul de sunet si renunta la vibratii → telefonul consuma mai multa energie atunci cand difuzeaza muzica, alerte sau vibratii.
  • Dezactiveaza functionalitatile / conexiunile telefonului atunci cand nu ai nevoie de ele de exemplu, internetul mobil, Wi-Fi-ul, NFC-ul sau Bluetooth-ul, acestea consumand destul de multa energie.
  • Dezinstaleaza aplicatiile pe care nu le folosesti → multe dintre ele lucreaza in background si consuma din baterie. In cazul in care nu vrei, totusi, sa le dezinstalezi poti intra in setarile telefonului si sa le opresti din a mai lucra in background.
  • Evita wallpaper-urile live → acestea pot consuma 2 – 4% din baterie.
  • Activeaza modul Power Saving → toate telefoanele vin cu o varianta de economisire a energiei care aduce procesorul intr-un mod de performanta scazuta si dezactiveaza anumite procese si animatii care consuma baterie.

Prin urmare, poti tine cont de cateva trucuri atunci cand vine vorba de incarcarea corecta a bateriei si prelungirea duratei de viata a acesteia. Doar prin cativa pasi simpli, poti sa te bucuri mai mult de telefon si sa fii in permanenta conectat cu cei din jurul tau. Pentru ca incarcarile mici si dese sunt cele mai recomandate, propunerea noastra este sa ai cu tine o baterie externa de cea mai buna calitate.

Intra si tu pe Lerato.ro si alege tot ce e mai bun!