Descopera cele mai frumoase 5 varfuri din Romania

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Cutreierând țara în lung și-n lat, vei descoperi o că România e o țară cu totul specială. Nici o zonă nu seamănă cu alta, cum nici un vârf de munte nu va înfățișa același peisaj. Munții noștri nu sunt cei mai înalți sau cei mai spectaculoși, dar au acele caracteristici și frumuseți aparte, prin care sunt unici. O drumeție în atingerea celor mai înalte vârfuri de la noi din țară, poate fi doar începutul unui lung drum spre o pasiune de neclintit.

peisaj

Munții Făgăraș sunt renumiți pentru frumusețea și masivitatea lor. Cu Vârful Moldoveanu și Negoiu, cele mai înalte două vârfuri de la noi din țară, această grupă este favorita pasionaților de mari înălțimi. Cu o lungime de 90 de kilometri și o gamă variată de aproximativ 80 de trasee, munții Făgăraș au devenit bijuteria iubitorilor de munte.

Din Carpații Meridionali plecăm într-o călătorie spre perla Orientalilor, Munții Rodnei. Rocile cristaline în amestec cu lacurile glaciare creează un tablou de neclintit. Acești munți sunt în topul celor mai atractive zone pentru montaniarzi aflați la început de drum. Cu o altitudine ce depășește ușor 2300m, Vârful Pietrosul Rodnei este alegerea perfectă pentru o zi la altitudine.

Dacă te uiți pe hartă, la prima vedere nu te va atrage foarte mult ideea de a-ți petrece ziua ta liberă în Munții Piatra Craiului. Cu o suprafață modestă de 106 kilometri pătrați și o înălțime de doar 2238m, ai spune că acești munți nu au prea multe de oferit. Ai nevoie doar de o jumătate de zi pentru a te îndrăgosti de ei. Formațiuni sculptate în calcar, trasee care pur și simplu îți taie răsuflarea, capre negre, peșteri, flori de colț, iar lista poate continua sunt doar câteva dintre atracțiile acestor munți spectaculoși. Indiferent dacă sunt străbătuți iarna sau vara, mereu vei avea senzația că ai ajuns în paradis. Fac parte din Carpații de Curbură, iar datorită gradului de dificultate ridicat al traseelor, este recomandat persoanelor care au o experiență în acest domeniu.

peisaj

Din Piatra Craiului mergem în aceeași grupă montană, grupa Bucegilor. Cu siguranță platoul din Bucegi a devenit cel mai accesibil și cel mai populat loc din Carpații de Curbură, sau poate chiar din întregul lanț muntos. Cu un grad scăzut de dificultate și cu zone care îți taie răsuflarea, Vârful Omu atrage anual mii de turiști.

Indiferent de varianta pe care o vei alege, amintirile nu trebuie neglijate. Poți alege dintr-o gamă variată de gadget-uri, care-ți vor oferi posibilitatea să retrăiești experiențele tale în orice zi din an. Iată recomandările noastre:

Selfie stick-ul Wireless Spigen S550W

Drumul spre atingerea celor mai frumoase vârfuri va fii cu siguranță o experiență de neuitat. Selfie stick-ul Spigen este un accesoriu ce nu trebuie să îți lipsească din această aventură. Compact și dotat cu LED, selfie stick-ul Spigen are 3 moduri de luminozitate care îți va permite să reglezi intensitatea luminii. Este exact ce ai nevoie pentru a surprinde momentele unice de care vei avea parte.

Camera Video sport GoPro Max 360

Camera video GoPro este exact ce ai nevoie dacă ești o persoană care iubește perfecțiunea. Această cameră dispune de o stabilizare neîntreruptă și capturează imagini cu opțiunea 360, pentru ca tu să nu pierzi niciodată șansa de a face o fotografie completă.

peisaj

Card de memorie Goodram

O grijă în minus, o clipă în plus de bucurie!

Cardurile de memorie Goodram MicroSDXC te vor ajuta să te bucuri în plin de aventura ta. Grija numărului de poze limitate a dispărut cu ajutorul acestui gadget. Datorită clasei de viteza UHS-l, cardul GOODRAM vă permite să surprindeți fotografia perfectă pe orice dispozitiv, indiferent dacă este vorba despre o cameră sport, smartphone sau alt dispozitiv echipat cu un slot pentru card microSD.

Acestea fiind spuse, tot ce îți mai rămâne de făcut este să îți planifici o excursie de neuitat, în care să te bucuri de natură și să descoperi frumusețea acestei țări.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10