macrodroid

Nu, nu este vorba despre un druid mai mare si cu forte pe masura, desi Macrodroid-ul cunoaste si el niste taine secrete si ajuta mediul in care apare. Ca sa nu mai existe neclaritati, va spunem ca Macrodroid-ul este o aplicatie prin care poti crea macro-uri si automatisme pe telefonul mobil Android – practic, iti setezi dispozitivul ca, in functie de anumite comenzi sau factori externi, sa reactioneze intr-un anumit fel. Este ca o personalizare a dispozitivului facuta in functie de necesitatile si dorintele tale.

Suna putin de domeniul SF-ului, insa poate fi destul de usor sa iti „inveti” telefonul sa fie atent la diferite situatii si sa reactioneze pe masura. Practic, trebuie stabilit un „declansator” care va face ca dispozitivul sa se poarte intr-un anumit fel (este chiar mai usor decat dresarea unui animal). Practic, prin Macrodroid, ii transmiti sistemului ca daca apare/ se intampla un lucru (un factor extern), atunci acesta trebuie sa faca o anumita actiune. De exemplu, daca bateria telefonului ajunge la nivelul de 10%, atunci dispozitivul trebuie sa treaca automat pe modul „Avion” pentru economisirea energiei. Hai ca-i simplu!

Ce tipuri de macro-uri poti crea? Pai, exista destul de multe sabloane (vezi cateva dintre ele in lista de mai jos) pe care le poti si personaliza:

  • Poti seta telefonul ca atunci cand cineva introduce codul gresit de deblocare de 2 ori, acesta sa faca o fotografie si sa o trimita pe o adresa de e-mail
  • Poti activa lanterna telefonului de fiecare data atunci cand acesta simte tremur de mana
  • Un apel se poate incheia daca intorci terminalul cu susul in jos (sau la aceeasi miscare, ii poti seta un alt rezultat – telefonul sa citeasca notificari cu voce, poti respinge un apel, poti inregistra o conversatie etc.)
  • De fiecare data cand agiti telefonul, acesta poate trimite o fotografie
  • Daca apesi pe butonul de oprire, telefonul poate rosti tare ora
  • In cazul in care ecranul este oprit pe o perioada mai lunga de timp, telefonul poate dezactiva conexiunea Wi-Fi

Exista destul de multe posibilitati de creare a macro-urilor si, practic, de a face telefonul sa raspunda automat la diferite comenzi (atentie, insa, pentru ca unele macrocomenzi pot necesita permisiuni de root). Daca vrei sa te simti precum un „dresor” sau, pur si simplu, vrei sa iti automatizezi telefonul, atunci incearca aplicatia Macrodroid si bucura-te de sabloanele puse la dispozitie sau creeaza-ti altele noi!