eliberare spatiu de stocare

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Cat de multe lucruri poti salva in memoria unui telefon? Indiferent daca folosesti un card extern sau te bazezi doar pe memoria initiala, o sa vezi ca intr-o perioada scurta de timp vei reusi sa acumulezi multe aplicatii, fotografii, fisiere, jocuri si cate si mai cate. In aceste momente este bine sa cunosti cateva trucuri care sa te ajute sa eliberezi spatiul de stocare in doar cateva minute. Iti prezentam si noi mai jos cateva variante – recomandarea noastra este sa treci prin acesti pasi recurent, nu doar in momentul in care memoria este deja full.

 1. Golirea memoriei cache (memoria temporara) → multe aplicatii Android utilizeaza acest tip de memorie, insa fisierele stocate aici nu sunt strict necesare. Daca vrei sa elimini datele pentru o singura aplicatie, iata care sunt pasii:
  • Acceseaza Setari si apoi mergi la „Aplicatii”
  • Selecteaza aplicatia dorita
  • Click pe meniul „Informatii aplicatie” → Stocare
  • Click pe „Stergeti memorie temporara”
 2. Verificarea si stergerea documentelor din fisierul Descarcari → aici se stocheaza tot ceea ce descarci, indiferent ca vorbim despre materiale video, fotografii sau documente. Este important sa faci o selectie a lor, sa stii care iti mai sunt de folos si ce ar trebui sters.
 3. Stergerea aplicatiilor pe care nu le mai folosesti → daca ai trecut deja prin optiunile de mai sus, dar tot nu ai spatiu suficient de stocare, atunci poate ar trebui sa arunci un ochi si la aplicatiile pe care le mai folosesti sau nu. Poti verifica direct in Setari à Stocare à Aplicatii care sunt toate aplicatiile din telefonul tau, in ordinea dimensiunii lor. Daca vezi ca este ceva ce nu ai mai folosit de mult timp si ocupa si spatiu, o poti dezinstala.
 4. Foloseste Google Photos → aici poti incarca un numar nelimitat de imagini si poti face back-up pentru cele pe care le ai deja pe telefon (acestea nu vor consuma din spatiul pe care il ai disponibil in Google Drive). Dupa ce ai mutat fotografiile, le poti sterge din telefon si elibera spatiul.

Foloseste cu incredere una dintre optiunile de mai sus si elibereaza spatiul de stocare astfel incat telefonul tau sa fie pregatit in orice clipa sa surprinda momentele frumoase din jurul tau, indiferent ca vorbim de foto sau video. Nu uita, nu sterge nicio poza inainte de a-i face back up!

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10