fuchsia os

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Stii lucrurile acelea pentru care te entuziasmezi, incepi sa lucrezi la ele si dupa cateva zile uiti de ele si te apuci de cu totul altceva? Se pare ca ceva similar se intampla si celor mai mari 😊. In 2016 (mai exact, in luna august) Google anunta lansarea unui nou sistem de operare, Fuchsia, menit sa inlocuiasca versiunile de Android si Chrome OS (sau cel putin acesta a fost primul gand al utilizatorilor).

Nici pana in ziua de astazi sistemul de operare nu a fost lansat si nici mult nu s-a mai vorbit despre acesta. Insa noi am mers pe urmele primelor zvonuri si ne-am gandit sa lasam aici cateva detalii despre ce a reprezentat Fuchsia OS:

  • Ideea inlocuirii celor 2 sisteme de operare (Android si Chrome) nu a fost alimentata de reprezentantii Google (care nici macar nu au facut un anunt oficial in legatura cu lansarea Fuchsia OS), ci a aparut din cauza codului sursa. Cum asa? Simplu, utilizatorii au descoperit ca acest cod indica structura unui sistem universal, care poate rula nu doar pe smartphone-uri, ci pe laptop sau orice dispozitiv IoT.
  • Fuchsia a fost mai mult un „test” pentru ca cei de la Google sa poata avea o viziune asupra viitorului, asupra crearii unui nou sistem de operare care poate fi integrat si in alte produse (dezvoltarea IoT). Asa cum unul dintre reprezentantii Google mentiona, Fuchsia „impinge limitele sistemelor de operare”.
  • Spre deosebire de Android si Chrome OS care sunt bazate pe Linux, Fuchsia are la baza noul Magenta.
  • Pentru scrierea acestui sistem de operare s-a folosit Flutter SDK (permite scrierea aplicatiilor compatibile cu Fuchsia, Android si iOS). Sistemul de operare Chrome nu se afla pe lista de compatibilitate deoarece aplicatiile pentru acesta sunt in intregime bazate pe web.
  • Fuchsia OS este tot un proiect open source.
  • In urma zvonurilor reiese faptul ca noul sistem de operare al celor de la Google ar urma sa consume cu pana la 70% mai putina energie.

fuchsia os

Fuchsia OS este un lucru real si beneficiaza de sprijin semnificativ din partea celor de la Google, insa nu se stie data certa a lansarii. Ce putem spune in acest moment este ca Google lucreaza intens la dezvoltarea unor noi tehnologii si functionalitati care sa se plieze usor pe noua abordare, cea a Internet of Things.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10