Huse biodegradabile - din ce sunt facute husele prietenoase cu mediul

Sa fii sustenabil este sau ar trebui sa fie un ideal comun. Imagineaza-ti ca planeta este la fel ca o casa, iar in aceasta membrii familiei au grija de fiecare incapere si se asigura ca totul este in ordine si curat. De ce nu am extinde acest lucru si la nivel mai mare? Stim cu totii ca planeta nu are resurse infinite sau, cel putin, acestea nu se pot regenera fara ajutorul nostru, fara pauze si un comportament constiincios din partea noastra.

In ultima vreme, am inceput sa fim totusi mai atenti la ce se intampla in jurul nostru – de la poluare, la resurse si incalzirea globala, iar unii dintre noi ne-am schimbat putin rutina. Poate am inceput sa reciclam selectiv sau am inceput sa nu mai cumparam atat de mult plastic, sa gasim solutii alternative la punga cu pungi si, de ce nu, chiar sa schimbam anumite produse cu unele prietenoase cu mediul. Cum ar fi, de exemplu, husele biodegradabile pentru telefon.

1. Din ce sunt fabricate husele biodegradabile

Husele biodegradabile sunt fabricate din materiale vegetale – cele mai intalnite sunt fibrele din grau si polimeri degradabili PBAT (ce provin din materiale plastice) si PLA (din materii prime regenerabile). Un alt avantaj al acestor huse este faptul ca inclusiv metoda de productie reduce emisiile de CO2 in atmosfera. La finalul perioadei de utilizare a husei, aceasta poate fi lasata in pamant si se va descompune rapid, fara a afecta in vreun fel ecosistemul.

Doar pentru ca sunt realizate din alte tipuri de materiale, asta nu inseamna ca nu si-au pastrat caracteristicile. Husele biodegradabile protejeaza in continuare foarte bine telefonul de zgarieturi, socuri, picaturi de apa si praf, asa ca le poti incerca fara nicio grija.

2. Brand-uri de huse biodegradabile

  • Eco Shell → brand-ul, disponibil si in magazinul nostru online, aici, vine cu o varietate de forme si culori, iar textura este una foarte placuta la atingere. Materialul absoarbe socurile, protejand impotriva loviturilor si zgarieturilor, iar acoperirea oleofoba va tine departe urmele de grasime si amprentele.
  • Forcell Bio → aceste carcase sunt construite doar din materiale compostabile si au un design foarte placut. Dispun de toate decupajele necesare accesului facil la porturile dispozitivului, ofera protectie excelenta si vin intr-o varietate de culori. Poti arunca un ochi direct pe site, aici.
  • Forever Bioio → si acestea sunt confectionate din materiale compostabile, prietenoase cu mediul inconjurator si sunt biodegradabile 100%. Ofera aceeasi protectie telefonului tau ca o husa normala, fiind rezistente la zgarieturi si socuri.

Costul acestor huse nu este deloc foarte mare (de exemplu, pretul de pornire este de la 25 de lei), asa ca poti incepe sa contribui deja foarte usor la protejarea mediului. Pasii mici sunt la fel de importanti 😊!