Probleme cu mouse-ul de la laptop - afla de ce nu merge

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Laptop-ul a devenit probabil prietenul „tehnologic” al nostru si asta pentru ca am inceput sa il folosim din ce in ce mai mult. La munca, scoala, pentru jocuri, pentru seriale, pentru scris, muzica si cate si mai cate. Si asta pentru ca tehnologia si-a lasat amprenta si pe aceste dispozitive, aducand performanta si dimensiuni din ce in ce mai mici. Fiind atat de conectati cu acest tip de produs, nu ne putem imagina cum ar fi daca, fix in momentul in care avem cea mai mare nevoie de el, laptopul sau una dintre componentele lui sa nu mai functioneze. Astazi ne indreptam atentia catre mouse-ul laptopului, fie ca vorbim despre touchpad-ul incorporat sau despre accesoriul extern.

Pot exista mai multe cauze pentru aceasta eroare si, bineinteles, avem si solutii. Ti le prezentam si tie mai jos:

  • Probleme cu mouse-ul laptopului din cauza touchpad-ului (daca il folosesti doar pe acesta)
    • Daca intampini o astfel de situatie, este posibil sa il fi dezactivat din tastatura, din greseala → exista o combinatie de taste pentru activarea si dezactivarea touchpad-ului, o combinatie intre Fn si una din tastele F (ca sa afli ce tasta F este cea corecta cauta simbolul urmator – un patrat cu alte 2 patrate in partea inferioara). Pe unele laptopuri exista un buton direct pe touchpad – trebuie doar sa il apesi si sa vezi daca touchpad-ul este activat.
    • O alta cauza poate fi si acumularea de praf sau varsarea accidentala a lichidelor, care pot ingreuna apasarea tastelor (stanga-dreapta) sau cursorul.
  • Din cauza driverelor → caz in care ai nevoie de o actualizare a acestora (fie folosesti Windows update, fie instalezi un driver nou)
  • Din cauza portului USB → in cazul in care folosesti un alt mouse, iar acesta nu functioneaza, putem vorbi despre 2 scenarii. Este posibil ca problema sa fie de la mouse si poti verifica acest lucru prin conectarea mouse-ului la un alt dispozitiv. Daca mouse-ul functioneaza pe un alt dispozitiv, atunci laptopul are o problema cu portul USB si trebuie o investigatie mai amanuntita.
  • Din cauza sistemului wireless → daca folosesti un mouse wireless, iar acesta nu mai functioneaza dupa o perioada de timp, cel mai probabil intampini o problema cu dongle-ul wireless. Din pacate, acesta nu se poate repara prea usor si nici nu poti folosi un alt dongle, ci trebuie sa schimbi mouse-ul cu totul. Verifica, totusi, sa nu fie ceva si de la bateria mouse-ului, poate trebuie sa fie inlocuita.

Daca niciuna dintre variantele prezentate mai sus nu a functionat, incearca sa scanezi laptopul de virusi (in cazul in care va fi detectat ceva, este posibil ca virusii sa fi modificat comportamentul normal al PC-ului si al perifericelor). O alta varianta ar fi sa resetezi Windows-ul.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10