telefon seniori

„Unde’s butoanele”? Hai ca auzi des intrebarea asta, dar de fiecare data are un farmec anume, pentru ca acesta este momentul in care bunicii sau persoanele in varsta din familia ta incearca sa afle cat de mult a evoluat tehnologia. Si iti dai seama cat de rapid se misca lucrurile si cat de rapida este generatia noastra in asimilarea cunostintelor si schimbarilor si in descifrarea oricarui nou gadeget aparut pe piata. Desi multe dintre functionalitatile unui telefon sunt intuitive, celor varstnici inca le ma da batai de cap apelarea video (cum poti sa vezi si sa vorbesti in acelasi timp cu cineva care se afla in celalalt capat al tarii?).

Pentru ca nevoile noastre sunt diferite, iti prezentam mai jos cateva modele de telefon potrivite pentru seniori.

1. Functionalitatile unui telefon pentru seniori

Inainte de a-i achizitiona bunicii un telefon mobil, poate ar fi util sa intelegi mai intai care sunt nevoile ei de la un astfel de dispozitiv (care, de regula, sunt total diferite de ale tale – nu credem ca bunica ta ar fi interesata de aplicatiile care editeaza filme si fotografii sau de un procesor anume pentru descararea unor jocuri cu grafica speciala). Ce anume ar trebui sa urmaresti?

 • Tastatura → recomandam ca telefonul sa aiba taste cat mai mari, iar literele si cifrele sa poata fi citite cu usurinta
 • Bateria → sa aiba o autonomie mai mare, de preferat chiar de cateva zile
 • Dimensiune → telefonul ar trebui sa incapa usor in buzunar si sa poate fi tinut si manevrat cu o singura mana
 • Ecran → acesta ar trebui sa fie suficient de mare incat mesajele text, data si ora sa poata fi citite usor (fonturile sa fie mari)
 • Interfata → meniul si functionalitatile trebuie sa fie intuitive
 • Aplicatii → odata cu inaintarea in varsta, interesul pentru aplicatii scade, ramanand in mare parte utilizarea apelurilor si a SMS-urilor
 • Volumul soneriei si al difuzorului → un telefon destinat persoanelor in varsta are nevoie de o sonerie si un difuzor puternice pentru a putea fi auzite in orice conditii.

2. Modele de telefon pentru seniori

 • Allview D1 Senior → telefon Dual Sim, prevazut cu un buton SOS, care dintr-o singura apasare poate apela pana la 5 numere de telefon setate in prealabil de tine (in cazul in care primul apelat nu raspunde, atunci apelul este transferat automat catre urmatorul din lista).

telefon seniori

De asemenea, pe acest model de telefon poate fi activata optiunea „Localizator SMS”, iar in timpul apelurilor de urgenta se transmite automat un SMS cu zona de unde este facut apelul (mesajul se trimite automat catre contactele apelate).

telefon seniori

In plus, experienta de navigare este una foarte prietenoasa, afisajul pe ecran este clar, tastele sunt suficient de mari, iar bateria rezista destul de mult timp – o incarcarea = 400 de minute de convorbire si peste 10 zile de autonomie in stand-by.

 • Nokia 3310 → reinventarea celebrului telefon Nokia 3310 din anul 2000, cunoscut pentru rezistenta uimitoare la socuri si la alte accidente. Ecranul este color si permite citirea cu usurinta a mesajelor, in timp ce bateria rezista pana la 600 de ore in stand-by (sau la 22 de ore in modul convorbire).

telefon seniori

 • Alcatel 2008G → constructie robusta, rezistent la socuri, dotat cu taste usor de folosit si cu o baterie care rezista aproximativ o saptamana in conditii normale de utilizare.

telefon seniori

 • MyPhone Halo 2 → este dotat cu buton de panica pe spate, lanterna, taste mari, usor de folosit (MyPhone este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de telefoane pentru persoanele in varsta).

telefon seniori

 • MYRIA Senior 2 MY9072BK → functie Dual Sim, lanterna si taste mari, usor de folosit.

telefon seniori

Grija pentru cei mai in varsta se manifesta si prin telefonul pe care il alegi pentru ei. Conversatiile dintre voi sunt din ce in ce mai pretioase, asa ca trebuie sa acorzi o atentie mai mare alegerii unui dispozitiv mobil potrivit. Desi oferta de pe piata romaneasca nu este atat de variata, exista cateva optiuni bune pentru raportul calitate-pret. Incearca si tu unul dintre aceste modele pentru cei din familia ta!