wi-fi pe telefon

In zilele noastre, sa nu ai acces la internet poate deveni o problema destul de serioasa, mai ales atunci cand depinzi foarte mult de tot ce se intampla in mediul online, cand trebuie sa fii conectat in permanenta cu ultimele noutati. Daca te linisteste, afla ca nu esti singurul caruia i se intampla sa nu reuseasca sa se conecteze la o retea Wi-Fi, aceste probleme fiind destul de des intalnite. Cu toate acestea, cauzele nu sunt inca usor de identificat.

Fie ca te afli intr-o cafenea, acasa, la birou sau chiar in anumite spatii publice, poti urma cativa pasi pentru a incerca sa remediezi conexiunea. In cazul in care esti alaturi de un grup de prieteni, iar acestia nu intampina nicio problema, cu atat mai mult cauza se afla in telefonul tau si trebuie sa o depistezi.

Cele mai dese situatii aparute sunt cele in care fie nu te poti conecta la o anumita retea, fie nu o poti gasi deloc.

 1. Verifica setarile conexiunii → asigura-te ca ai Wi-Fi-ul activat (acesta se poate activa automat in cazul in care gaseste o retea pe care a mai folosit-o anterior si pe care a memorat-o. De exemplu, atunci cand ajungi acasa, de regula telefonul face switch-ul de la datele mobile la reteaua Wi-Fi in mod automat, asta in cazul in care nu l-ai dezactivat tu).
 2. Reseteaza telefonul → oricat de banal ar suna, in unele cazuri este suficient doar sa iti opresti dispozitivul mobil si sa il pornesti din nou. Este posibil ca, dupa ce il pornesti, sa te poti conecta fara probleme la Wi-Fi, iar lista de retele disponibile sa fie actualizata.
 3. Reseteaza router-ul → acest lucru este posibil in cazul in care ai acces la el, adica te afli acasa la tine (pot exista si situatii in care cei de la cafenea/ restaurant sa fie de acord sa te ajute si sa reseteze router-ul).
 4. Verifica statusul actualizarii software-ului de pe telefonul mobil → stii doar ca actualizarile pot aduce imbunatatiri care pot ajuta la remedierea acestei probleme, asa ca verifica daca nu cumva ai ratat vreo actualizare recenta a sistemului.
 5. Sterge si adauga din nou reteaua

1. Cum stergi o retea Wi-Fi

  1. Acceseaza Setari → Retea si internet → Wi-Fi
  2. Click pe „Retele salvate”, in partea de jos a ecranului
  3. Selecteaza din lista reteaua pe care vrei o sa stergi
  4. Click pe „Eliminati”

2. Cum adaugi din nou o retea Wi-FI

  1. Acceseaza Setari → Retea si internet → Wi-Fi
  2. Click pe „Adaugati o retea”, la finalul listei → in cazul in care este necesar va trebui sa introduci numele retelei si alte detalii de securitate
  3. Salveaza aceste modificari

wi-fi pe telefon

 1. Aducerea telefonului la setarile din fabrica este si aceasta o optiune, insa nu uita sa faci un back-up al datelor inainte sa demarezi acest proces.
 2. Verificare antena Wi-Fi a telefonului → sunt mici sanse ca aceasta componenta sa se strice, insa ar fi bine sa arunci un ochi si aici. O scurta vizita la un service autorizat s-ar putea sa rezolve problemele de conexiune.

In cazul in care nici dupa acesti pasi nu poti restabili conexiunea Wi-Fi de pe telefonul mobil (cu router-ul de acasa), atunci ar trebui sa contactezi furnizorul de servicii Internet sau producatorul router-ului.