Resetare Telefon

Chiar daca revenirea telefonului la setarile din fabrica pare un proces simplu, in spatele acestuia se afla cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

 • O astfel de resetare presupune ca toate datele din dispozitiv sa fie sterse → asigura-te ca ai facut intai un back-up
 • Inainte de a incepe procesul, bateria telefonului trebuie sa fie incarcata in proces de 15 – 30% → poti incarca si reseta telefonul in acelasi timp

Cand ar trebui sa faci o resetare? In cazul in care suspectezi ca aplicatiile pe care le folosesti ar putea sa contina un malware, atunci cand vrei sa imbunatatesti performanta dispozitivului sau chiar si atunci cand vrei sa vinzi telefonul si trebuie sa stergi rapid toate datele din acesta.

 

1. Resetare telefon cu sistem de operare Android

Exista doua modalitati prin care poti aduce telefonul la setarile din fabrica – fie direct din setari, fie prin utilizarea butoanelor „Volum + ” si „Start/ Power”.

 

1.1. Resetare telefon din butoane

 1. In momentul in care telefonul este oprit, apasa si tine apasat butonul de „Volum + ”, iar dupa, apasa si mentine apasat butonul de pornire. Imediat dupa ce dispozitivul a vibrat, continua sa tii apasat doar butonul de volum pentru a intra in modulul Fastboot.
 2. Selecteaza „Recovery Mode” folosind butoanele de volum si apasa butonul de pornire pentru a confirma.
 3. Selecteaza „Wipe data/ Factory reset” folosind butoanele de volum si apasa butonul de pornire pentru a incepe resetarea.

 

1.2. Resetare telefon din Meniu

 1. Asigura-te ca telefonul care urmeaza sa fie resetat are minim 30% baterie
 2. Intra in setari si selecteaza „Back-up & Reset
 3. Click pe „Factory data reset
 4. Selecteaza „Reset phone” si apoi „Erase Everything” (in cazul in care ai setata o parola, ti se va cere sa o introduci)

 

2. Resetare telefon cu sistem de operare iOS

Si in cazul acestui sistem de operare exista 2 variante de resetare: din iCloud sau iTunes.

 

2.1. Resetare telefon din iCloud

iCloud este un mod convenabil si util de resetare a unui iPhone:

 1. Intra pe iCloud si fa click pe „Find my iPhone
 2. Selecteaza dispozitivul iPhone pe care doresti sa il restezi
 3. In momentul in care selectezi dispozitivul vor fi afisate 3 optiuni: Play sound – Lock – Erase Phone.
 4. Alege ultima optiune, „Erase Phone”, pentru aducerea telefonului la setarile din fabrica

 

2.2. Resetare telefon din iTunes

 1. Deschide iTunes pe Mac sau PC
 2. Conecteaza dispozitivul iPhone, iPad sau iPod la computer cu ajutorul cablului USB. In cazul in care ti se solicita codul de acces al dispozitivului sau sa autorizezi computerul respectiv, urmeaza pasii de pe ecran.
 3. Selecteaza dispozitivul iPhone, iPad sau iPod atunci cand apare in iTunes
 4. Din panoul „Rezumat”, fa click pe „Restaureaza [dispozitiv]”
 5. Click din nou pe „Restaureaza” pentru a confirma. Imediat dupa, iTunes va sterge toate datele de pe dispozitiv si va instala cel mai recent iOS sau software pentru iPod.
 6. Dispozitivul va porni dupa ce este restaurat la setarile din fabrica.

 

In concluzie, un dispozitiv mobil poate fi adus usor la setarile din fabrica, insa retine ca un astfel de proces inseamna stergerea tuturor datelor si a continutului telefonului tau. Inainte de resetare, recomandarea noastra este sa faci mai intai un back-up si astfel nu vei pierde nimic din fotografiile, fisierele sau muzica preferata.

Si daca tot iti „innoiesti” telefonul, i-ar prinde bine si o husa de protectie. Intra pe Lerato.ro si selecteaza din sute de modele.