Deblocare Telefon

In ultima vreme, au aparut tot mai multe variante de blocare a telefonului mobil, astfel incat informatiile de pe acestea sa fie protejate si doar tu sa ai acces la ele. Dar ce se intampla cand pana si tu uiti ce variante si modele ai ales? Cum iti poti accesa din nou fisierele?

Indiferent de modelul de telefon (Androit sau iOS), exista variante de deblocare a dispozitivului mobil, pe care le vom detalia si noi mai jos.

1. Cum deblochezi un telefon Android daca ai uitat codul de acces

Deblocare Telefon Android

In primul rand, hai sa luam cazul in care ai uitat desenul / modelul de deblocare (acel Pattern Lock). Daca ai introdus gresit de cel putin 5 ori un model (si niciunul nu a fost norocos), pe ecranul telefonului iti va aparea un mesaj care te va anunta ca trebuie sa astepti 30 de secunde pana la urmatoarea incercare. In momentul in care vei da ok pe mesaj, vor fi disponibile pe ecran 2 optiuni: Forgot Pattern si Backup PIN (PIN-ul pe care l-ai introdus initial, atunci cand ti-ai definitivat modelul de deblocare).

 • Backup Pin → in momentul in care vei introduce PIN-ul, vei fi redirectionat catre tab-ul Screen Unlock Setting (din meniul de configurare), unde iti poti crea un alt Pattern Lock.
 • Forgot Pattern (sau Password) → in cazul in care ai uitat PIN-ul de backup, este important sa stii parola contului de Gmail. In momentul in care introduci corect username-ul si parola folosite la configurarea telefonului, pe ecran o sa apara pagina de unde iti poti crea un alt model de deblocare.

Pentru utilizatorii telefoanelor Samsung exista o solutie mult mai la indemana, acestia putandu-si debloca telefonul direct din pagina Samsung Account.

Alte variante sunt si cele de mai jos:

 • Screen Lock App Bypass
 1. De pe un computer, instaleaza aplicatia Reset Screen Lock pe dispozitivul Android (din Google Play)
 2. Deschide aplicatia din zona de notificare
 3. Dupa instalare, conecteaza incarcatorul la telefon si reporneste-l fortat (fie prin indepartarea bateriei, fie apasand pe butonul de Start)
 4. La cateva secunde dupa pornire, procesul de deblocare va fi initiat in mod automat
 • Resetarea din fabrica → aceasta optiune presupune ca datele stocate in memorie sa fie sterse (asta daca nu a fost facut un back-up inainte sau nu au fost stocate pe un card SD).

Exista 2 modalitati prin care poate fi facuta:

  • din Device Manager:
 1. Asigura-te ca telefonul este pornit si conectat la internet prin Wi-Fi
 2. De pe un PC, acceseaza pagina Google Find My Device
 3. Selecteaza dispozitivul, apoi alege Stergeti
 4. Selecteaza din nou Stergeti
 5. Odata ce resetarea este finalizata, configureaza din nou dispozitivul Android
  • prin combinatia butoanelor → Producatorii de telefonie mobila ofera o modalitate de resetare a telefonului inainte ca acesta sa fie incarcat in sistemul de operare Android. Aceasta implica, de obicei, apasarea unui buton sau a unei combinatii de butoane in timp ce se deschide telefonul.

2. Cum deblochezi un iPhone daca ai uitat codul de acces

Deblocare Telefon iPhone

In cazul in care nu poti accesa un dispozitiv iPad, iPod sau iPhone, este important de stiut ca exista o modalitate prin care iti poti reseta parola uitata.

De regula, daca introduci de prea multe ori un cod de acces incorect pe un dispozitiv iOS, accesul va fi blocat si vei primi un mesaj conform caruia dispozitivul este dezactivat. Acesta este momentul in care datele de pe dispozitivul tau au fost sterse. Pentru a recupera capacitatea de utilizare a dispozitivului, va trebui sa elimini codul de acces.

Daca doresti sa pastrezi toate datele si sa nu le stergi, trebuie sa te asiguri ca ai facut back-up si ca stii ID-ul Apple si parola contului care a fost folosita pentru configurarea acestuia.

Apple recomanda urmatoarele actiuni:

 • Daca ai sincronizat iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul cu iTunes, atunci utilizeaza iTunes pentru a sterge dispozitivul si pentru a elimina parola.
 • Daca dispozitivul este conectat la iCloud si ai activat functia Find My iPhone, atunci utilizeaza iCloud pentru a sterge dispozitivul.
 • Daca nu poti sincroniza sau conecta la iTunes si nu ai un cont iCloud, atunci utilizeaza modul de recuperare pentru a sterge dispozitivul.

In concluzie, chiar daca ai uitat codul sau desenul folosit la blocarea dispozitivului, trebuie sa stii ca procesul este reversibil – exista foarte multe modalitati prin care iti poti accesa din nou fisierele. Este important sa folosesti in continuare parole si modele complexe de blocare a telefonului, tocmai pentru a asigura protectia datelor. Astfel, te asiguri ca doar tu ai acces la informatiile si datele de pe dispozitiv.