Aplicatii video – care este cea mai buna

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Ce se intampla cand apare o pandemie si nu te mai poti intalni cu absolut nimeni sau cand trebuie sa eviti apropierea de o alta persoana pe cat de mult posibil? Duci totul in online – de la scoala, la munca, la relatii, la sesiuni de coaching si psiholog, la sedinte de fitness si cumparaturi. Nu spunem ca a fost usor (sau ca toata lumea a avut acces), insa tehnologia a fost de partea noastra. Ce se intampla cand apare o pandemie si nu ai infrastructura si tehnologia de partea ta? Ne putem imagina un scenariu si suntem bucurosi ca nu a trebuit sa il traim pe pielea noastra.

Mare parte dintre lucruri au putut fi duse in online si datorita aplicatiilor de video call, fie ca vorbim de mediul de business sau de cel personal. Iata mai jos care sunt cele mai bune aplicatii video folosite:

  • Skype → una dintre cele mai cunoscute aplicatii pentru apelurile video, fiind disponibila pe majoritatea sistemelor de operare. O poti descarca gratuit si permite pana la 50 de participanti intr-un meeting. Unul dintre avantaje este ca permite share-uirea ecranului astfel incat sa poti proiecta orice tip de material pe care vrei sa il arati si celorlalti.
  • Facebook Messenger → poti folosi apelurile video de pe aceasta aplicatie doar intr-un cerc restrans de prieteni si cunoscuti (pana la 50 de participanti), nefiind potrivita pentru mediul de business. In plus, nici nu permite share-uirea de content, insa poti aplica diverse filtre pentru distractie.
  • Google Hangouts → o alta aplicatie destul de cunoscuta de la Google, dar restrictiva am spune noi. Este potrivita pentru sedinte si intalniri de business, dar nu cu mai mult de 10 participanti. Daca ai versiunea pentru desktop, atunci poti share-ui cu ceilalti diferite materiale.
  • Zoom → nu credem ca mai are nevoie de alte prezentari, fiind aplicatia pe care ai folosit-o cel mai des la job, in ultimul an si jumatate. Este potrivita pentru sedintele cu colegii, insa, in cazul in care exista mai mult de 3 participanti, atunci se aplica si o limita de timp – trebuie sa terminati discutia in 40 de minute (dupa aceasta limita, meeting-ul se inchide automat). Bineinteles, limitarea poate fi dezactivata daca platesti un extra cost. Dupa o scurta perioada de folosire, specialistii si-au dat seama ca aplicatia ar avea cateva probleme de securitate (cu criptarea end-to-end a apelurilor) astfel ca multe dintre companii s-au orientat catre alte aplicatii de video call.
  • Teams (pentru utilizatorii de Office 365) → din cauza neajunsurilor si a problemelor de securitate Zoom, cei mai multi s-au indreptat catre Teams. Cel mai mare avantaj este ca nu ai limita de oameni si nici de timp. Poti tine o conferinta cu 500 de oameni, chiar si timp de 4 ore. In plus, fiecare participant poate share-ui propriul ecran (nu doar cel care a organizat meeting-ul), iar sedinta poate fi inregistrata (asta daca se obtine acordul tuturor celor care participa).
  • Whatsapp → fiind una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume, nu trebuie sa iti faci griji ca, atunci cand apelezi pe cineva, este posibil ca persoana respectiva sa nu aiba aplicatia instalata. Apelurile video sunt usor de purtat (poti suna si un grup din care faci parte, atat doar ca, la un moment dat, cu cat sunt mai multi participanti in call exista riscul ca sunetul sau imaginea sa isi piarda din calitate). Aplicatia este recomandata doar in scop personal.
  • House party → iata o aplicatie care iti permite sa pastrezi legatura stransa cu prietenii. Poti avea apeluri video, dar in acelasi timp puteti juca si jocuri diferite. Aceasta este disponibila pe majoritatea sistemelor de operare.

Chiar daca lucrurile incep usor, usor sa isi revina, credem ca impulsul de a apela video a ramas puternic impregnat in modul in care ne desfasuram activitatea. Este atat de usor sa discuti cu cineva, sa il vezi si sa ii observi reactiile (avantajul fata de un simplu apel audio), incat am dobandit un nou obicei. Iata cum tehnologia ne ajuta sa trecem mai usor peste situatiile neprevazute si sa ne continuam ritmul firesc de lucru.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10