Conectare laptop la TV prin HDMI - cum se face si ce probleme pot aparea

Folosirea unui cablu HDMI este o varianta simpla si foarte rapida de a conecta 2 dispozitive (un laptop si un TV, in cazul nostru), mai ales atunci cand vrei sa share-uiesti continutul de pe primul dispozitiv pe al doilea (filme, prezentari si nu numai – absolut tot ce vezi/ faci pe laptop se poate share-ui pe TV, ca al doilea ecran). Bineinteles, exista si alte moduri prin care poti realiza aceasta conexiune, insa cea prin cablu, zicem noi, ar fi cea mai avantajoasa. De ce? Pai, printre principalele avantaje se numara si transmiterea audio si video (unele dispozitive transmit doar imaginea, nu si partea audio), redarea unei imagini de calitate, conectare in pasi simpli.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi?

  • Pasul 1: Asigura-te ca atat televizorul, cat si laptopul au porturi pentru cablu HDMI
  • Pasul 2: Conecteaza cablul la cele 2 surse. Recomandarea este sa faci conexiunea atunci cand cele 2 dispozitive sunt oprite (pentru a nu risca sa arzi porturile HDMI).
  • Pasul 3: Navigheaza pe televizor pana gasesti canalul pentru HDMI
  • Pasul 4: Unele laptopuri au o tasta speciala pentru comutarea pe televizor/ monitor si tot ce ai de facut este sa apesi pe ea. Daca nu ai o astfel de tasta, poti folosi combinatia de taste Windows+P si sa alegi una dintre optiunile de duplicare a ecranului (Duplicate – daca vrei sa vezi continutul pe ambele dispozitive sau Second Screen Only – daca vrei sa rulezi continutul doar pe TV).

De regula, folosirea unui cablu HDMI este o metoda sigura si nu ar trebui sa apara probleme. In cazul in care ai conectat cele 2 dispozitive, insa imaginea nu este vizibila, s-ar putea ca problema sa fie, de fapt, de la cablu (poate fi defect el) sau de la unul dintre porturile celor 2 dispozitive. De asemenea, asigura-te ca ai conectat cablul doar atunci cand cele 2 dispozitive nu erau pornite.

Acum ca stii cum sa conectezi cele doua dispozitive, te poti uita la film asa cum trebuie!