dlna

DLNA sau Digital Living Network Alliance sta la baza sharing-ului de content media de pe telefon pe mai multe dispozitive, compatibile cu acest standard (televizoare Smart, tablete, laptop-uri etc.). Practic, aceasta functie iti permite sa conectezi telefonul, prin intermediul unei retele wireless, la restul dispozitivelor din jurul tau. Fie ca vrei sa vezi pozele din vacanta pe un ecran mai mare sau vrei sa le arati prietenilor care sunt in vizita la tine mai multe materiale video de pe telefon, vrei sa asculti muzica etc., functia DLNA este de super ajutor.

Ce se intampla insa cand nu ai aceasta functie si vrei sa iti transformi, totusi, telefonul intr-un mediaserver DLNA? Pentru a share-ui content-ul media ai nevoie de:

  • un televizor/ alt dispozitiv compatibil DLNA
  • un telefon sau o tableta cu sistem de operare Android
  • un router wireless
  • aplicatia BubbleUPnP for DLNA
  • un card SD pe care ai copiat fisierele media

Cum procedezi mai departe?

  1. Conecteaza televizorul/ tableta la reteaua locala (se recomanda folosirea cablului), iar telefonul prin Wi-Fi
  2. Instaleaza pe telefon aplicatia BubbleUPnP for DLNA
  3. Start aplicatie → dupa cateva secunde de scanare a cardului SD, pe televizor va aparea la sursele de intrare sau in meniul specific serverul DLNA Bubble
  4. Acceseaza-l folosind telecomanda televizorului, alege materialele pe care vrei sa le vizionezi si apasa OK.

Majoritatea noilor modele de telefoane vin deja cu functia DLNA. Importanta acestui standard a crescut, oamenii sunt mult mai dornici sa share-uiasca rapid informatiile, sa acceseze aplicatii si medii diferite in acelasi timp, astfel ca mai rar o sa gasesti un dispozitiv care sa nu fie compatibil cu acest nivel tehnic.