Schimbarile sunt lucruri normale. Sunt toate alegerile pe care le faci, voluntar sau nu, in fiecare moment al vietii tale. Si ele incep inca de cand ai respirat pentru prima data si nu te-ai mai dezlipit de o anumita patura sau de o anumita jucarie. Cu timpul, alegerile au devenit putin mai grele si ai inteles cum sta treaba cu schimbarile abia atunci cand rostogolirea prin casa nu mai era o optiune viabila si a trebuit sa inveti sa mergi. Apoi, intrebarile si alegerile au continuat sa vina… Sa devii pilot de curse sau pilot de avion? Sa stai in chirie sau sa iti faci un credit pentru o casa numai a ta? Sa lucrezi intr-o corporatie sau sa fii antreprenor? Sa mergi la job cu masina personala sau sa folosesti un mijloc de transport in comun? Gandeste-te la parcursul tau de-a lungul anilor si vei vedea cat de multe ai invatat si cat de mult te-ai adaptat si transformat (ce-i drept, trebuie sa recunoastem, cu totii suntem putin rusinati atunci cand le aratam celorlalti albumele pline cu fotografii din scoala generala sau din vacantele de la tara si vedem ce stil vestimentar si ce coafura adoptam pe atunci). Ok, nu or fi toate schimbarile asa cool ca in Transformers si poate nici chiar atat de sincronizate, insa, intr-un final, cu totii ajungem acolo unde ne dorim. Schimbarile au la baza ani, timp, tehnologii si trairi, bineinteles. Si cu totii trebuie sa trecem prin ele… inclusiv telefoanele noastre mobile.

Cum, mai exact, s-au schimbat telefoanele? Cat de diferite sunt fata de ideea de la care s-a pornit initial? Hai sa aflam!

 

Evolutia in timp a telefonului

• Telefonul a fost inventat in 1876.
• Primul apel de pe un telefon mobil a fost facut pe data de 3 aprilie, 1973.
• Primul telefon mobil avea o dimensiune de aproximativ 35 cm (si tie iti era rusine cu pozele vechi din album).
• In anul 1983, pretul primului telefon mobil din US era de 4.000 de dolari.
• Primul mesaj a fost trimis in data de 3 decembrie, 1992.
• Pe telefoanele mobile gasesti de 18 ori mai multe bacterii decat intr-o toaleta.
• In Marea Britanie sunt scapate in toaleta peste 100.000 de telefoane, in fiecare an.
• Nomophobia este frica de a ramane fara telefonul mobil sau de a nu avea semnal.
• In medie, o persoana isi deblocheaza telefonul de 110 ori, in fiecare zi.
• 47% dintre utilizatori spun ca nu pot trai fara smartphone-uri.

 

 

Daca la inceput telefonul era privit cu suspiciune (ca orice inventie, de altfel), acum acest dispozitiv s-a strecurat atat de bine in viata ta, incat a devenit indispensabil. Fie ca vorbesti cu persoanele dragi aflate la mii de kilometri, fie ca trimiti gif-uri amuzante sau faci poze, telefonul s-a transformat dintr-un produs, intr-un prieten tehnologizat. Si a avut nevoie de ceva ani pentru a face asta si de o continua dorinta de schimbare (chiar daca altcineva a facut aceasta alegere pentru el). Odata cu trecerea timpului, aceste dispozitive au devenit mai sensibile si, astfel, in prezent au nevoie de protectie (nu cred ca trebuia sa iti pui aceasta problema daca aveai un telefon de 35 cm. Singura problema era pentru cei care se aflau in jurul tau, in cazul in care scapai telefonul din mana.)

 

 

Cu tehnologia care se schimba la fiecare clipire din ochi, Lerato tine pasul cu tot ce este nou si iti aduce protectia necesara. Fii si tu la curent si alege una dintre carcasele de protectie!

Fa si tu istorie cu telefonul tau!