Lansare iPhone 14 - afla cand apare noul model

Faptul ca timpul trece diferit nu pare sa mai fie o surpriza. De exemplu, pentru o mare parte dintre oameni, timpul pare ca se scurge normal (intre momentele dintre job, relaxare cu familia, concedii, Netflix, anotimpuri etc.), iar pentru altii pare ca se grabeste (nici bine nu te-ai dezmeticit ca vara a si trecut si deja numeri zilele pana la Craciun). Exista si o a treia categorie de oameni pentru care timpul pare ca sta pe loc (si nu este vorba despre magie). Cine face parte din aceasta categorie? Fanii Apple, cei care calculeaza timpul nu dupa calendare, luni, dupa zile si nopti, ci dupa perioada care se scurge de la o lansare de model la alta. Si este cel mai greu calcul de timp, asta pentru ca atunci cand astepti ceva cu nerabdare pare ca secundele trec mai greu (in acest caz, lunile).

Dar timpul a trecut si pentru cea de-a treia categorie de oameni si iata ca Apple a anuntat, la inceputul lunii septembrie, noua serie iPhone 14, in cadrul evenimentului „Far Out”. Nu stim cum va suna voua, dar pe noi titlul ne duce cu gandul la o experienta in care incerci sa iti depasesti limitele, la ceva care a intrecut limitele imaginatiei. Sa fie asa oare si cu noile modele de telefon?

Conferinta a fost tinuta de catre CEO-ul companiei, Tim Cook, si a putut fi urmarita si local, pe contul de Youtube al celor de la Apple. In cadrul acesteia au fost prezentate 3 mari categorii de produse esentiale pentru utilizatori – iPhones, AirPods si Apple Watches, focusul fiind pe prima dintre ele.

Noua gama de la Apple contine 4 modele: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus si iPhone 14 Pro Max. Observam ca lipseste din aceasta suita modelul Mini – se pare ca iPhone 12 si 13 Mini au fost oarecum niste esecuri in materie de lansari, avand in vedere faptul ca oamenii isi doresc ecrane cat mai mari pentru dispozitivele mobile. Acestea au avut si diferite date de lansare (in Romania, precomenzile au inceput din 9 septembrie):

  • iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max: din 16 septembrie
  • iPhone 14 Plus: din 9 octombrie

Tot in cadrul acestei conferinte au fost subliniate si cateva caracteristici cheie ale noilor modele. Cea mai noua chestie cu care au venit cei de la Apple pare sa fie posibilitatea trimiterii unui apel de ajutor prin satelit, atunci cand te afli intr-o situatie de urgenta si nu ai semnal (nu e ca si cum chiar ai avea nevoie de o astfel de functionalitate, dar nici nu strica). De asemenea, se pare ca nici nu ai mai avea nevoie de o cartela SIM fizica, modelele noi utilizand o cartela digitala „e-SIM”. Din punct de vedere al pretului de pornire nu ne mai surprinde nimic, se pare ca avem acelasi cost de anul trecut, de la modelul iPhone 13: nici mai mult, nici mai putin decat 799 de dolari (sa fie acesta un semn legat de asteptarile pe care ar trebui sa le avem de la acest „upgrade” de gama?).

De asemenea, in timpul conferintei a mai fost anuntat si un nou model de smart watch – Watch Ultra, special gandit pentru cei pasionati de miscare si sport. Daca te-am facut curios in legatura cu lansarea noilor modele de telefoane, fii cu ochii pe noi pentru ca urmeaza cateva articole in care povestim mai pe larg despre functionalitatile acestora si iti dezvaluim tot ce este de stiut despre iPhone 14.