migrare pe ios

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi telefonul mobil, transferarea datelor nu mai este un proces deloc greu, mai ales daca vorbim despre acelasi sistem de operare. Insa, cum trebuie sa procedezi daca te-ai hotarat sa renunti la Android si sa incerci iOS? Este procesul la fel de facil? Hai sa afli din randurile de mai jos, insa, inainte de asta, ti-am pregatit si o mica comparatie intre cele 2 sisteme de operare.

1. Diferente intre iOS si Android

 • Aplicatii disponibile → atat iOS, cat si Android ofera platforme care contin propriile aplicatii – App Store, respectiv Google Play. In ultima vreme, tot mai multi dezvoltatori planifica lansari simultan, pe ambele sisteme de operare, desi, initial, ofereau o mai mare atentie sistemului iOS.
 • Functionalitati → la acest punct, iOS pare sa castige teren datorita faptului ca poti conecta toate dispozitivele Apple (Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple Watch) prin aplicatia Continuity si poti naviga pe ele daca acestea se afla unul in apropierea celuilalt. Si cei de la Samsung au dezvoltat o aplicatie usor similara cu cea de la Apple (Flow), insa nu au reusit sa egaleze performantele acestuia.
 • Securitate acces → ambele sisteme de operare folosesc senzorul de amprenta pentru autentificare. Astfel, datele tale personale sunt protejate si securizate.
 • Asistent virtual → fie ca vorbim cu/ despre Siri (pentru iOS) sau Google Now (pentru Android), cert este ca cei 2 asistenti virtuali devin indispensabili. In topul preferintelor se afla, insa, asistentul de la Android deoarece se pare ca ofera informatii mult mai utile, conectandu-se direct la resursele web.

2. Transferul datelor de pe Android pe iOS

Pasi pentru mutare:

 1. Pe dispozitivul cu Android descarca aplicatia „Migrare la iOS” (direct din Google Play)
 2. De pe dispozitivul iOS cauta ecranul „Aplicatii si date”, apoi click pe „Migrati date de pe Android”
 3. Deschide aplicatia „Migrare pe iOS” de pe Android si click pe „Continuare”. Click pe „De acord” dupa parcurgerea termenelor si conditiilor, apoi click pe „Next” (coltul dreapta, sus, al ecranului).
 4. Click pe „Continuati” de pe iOS si asteapta sa apara un cod format din 6/ 10 cifre.
 5. Introdu codul pe dispozitivul Android si asteapta sa apara ecranul cu „Transferare date”.
 6. Selecteaza continutul pe care vrei sa il transferi si click pe „Next”.
  1. Poti transfera contacte, poze, materiale video, calendare, istoricul mesajelor, aplicatii (daca sunt disponibile atat pe Google Play, cat si in AppStore)
 7. Dupa finalizarea transferului de date (bara de incarcare este completa), click pe „Terminat” de pe dispozitivul Android.
 8. Click pe „Continuati” din dispozitivul iOS si urmeaza pasii de pe ecran pentru a finaliza configurarea.

migrare pe ios

3. Lucruri de stiut inainte sa faci transferul si in timpul acestuia

 1. Asigura-te ca ai activat conexiunea Wi-Fi pe dispozitivul Android
 2. Conecteaza cele 2 dispozitive mobile la sursele de alimentare
 3. Inainte de a face transferul de date, asigura-te ca datele pe care le muti incap pe noul dispozitiv iOS (daca nu, ar fi cel mai bine sa faci un back-up al fisierelor si sa le salvezi pe Cloud).
 4. In timpul transferului de date, incearca sa nu folosesti deloc cele 2 dispozitive (in cazul in care utilizezi alta aplicatie sau daca preiei apeluri pe dispozitivul Android inainte de finalizarea transferului, continutul nu va fi transferat).

Atentie! Pentru a transfera muzica, fisiere pdf si carti trebuie sa te asiguri ca le muti manual.

migrare pe ios

Transferul de date de pe Android pe iOS nu este deloc un proces greu. Inainte, insa, de a te apuca de treaba, asigura-te ca ai verificat spatiul de stocare de pe iOS, conexiunea la Wi-Fi si, bineinteles, nivelul de incarcare a bateriei. Nu vrei sa te trezesti ca unul dintre factorii de mai sus iti intrerupe transferul la jumatate si ca va trebui sa o iei de la capat.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10