verificare garantie apple

Intreaga experienta la cumparaturi s-a schimbat de-a lungul anilor, consumatorul fiind din ce in ce mai atent la produsele pe care le achizitioneaza si la interactiunea cu personalul. In ultima vreme, oamenii sunt mult mai atenti la lucrurile pe care le cumpara, la calitatea lor si aceasta este o veste buna. Vor sa investeasca in lucruri care rezista pentru o perioada mai lunga de timp, vor sa plateasca un pret corect si vor sa fie la curent cu toate informatiile / noutatile care privesc acel produs. Iar in cazul in care intampina probleme tehnice sau de uzura, sa stie ca beneficiaza de asistenta din partea unui specialist, care va face tot ce este posibil pentru a rezolva situatia.

Pentru ca singurul lucru care te acopera in cazul deteriorarii unui produs (si care nu este din vina ta) este garantia, iata de ce acesta este un subiect care ii intereseaza pe cei mai multi dintre noi. Fie ca vorbim de robotul de bucatarie, de telefon, dulapul din sufragerie sau lustra de pe hol este important sa stim pe ce perioada este incheiata garantia si ce lucruri acopera. Cum poti sa verifici insa valabilitatea garantiei? Da, poti pastra documentele primite in cazul achizitiei facute de tine, dar ce se intampla cu produsele pe care le cumperi de la alta persoana si inca nu stii daca este sau nu de incredere?

In acest articol vom lua un caz concret si vom vorbi despre modul prin care poti verifica garantia unui iPhone, indiferent de provenienta acestuia (fie ca l-ai cumparat personal sau la mana a doua).

Poti face verificarile online, iata mai jos si cum!

1. Apple Check Coverage → este o platforma pusa la dispozitie direct de furnizor, unde, pe baza numarului de serie al dispozitivului poti afla detalii despre acoperirea garantiei (in ce categorie de incadrezi), pe ce perioada este valabila si daca a fost gasita o data valida de achizitie.

  • Pentru a afla numarul de serie al telefonului, acceseaza Settings General About.

Nu stii daca iPhone-ul tau este inca in garantie? Afla cum poti verifica garantia la un Apple iPhone!, Lerato.ro Blog

2. Codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) pe site-ul http://www.imei.info/ poti verifica nu doar detaliile despre garantia unui iPhone, ci si pentru alte modele de telefon (Android, Windows etc.) introducand codul IMEI. Acesta este un cod unic, format din 15 caractere, si este folosit pentru a identifica un telefon. Astfel, poti sa vezi daca telefonul tau inca dispune de garantie sau daca este codat pe o retea straina.

  • Cum afli codul IMEI?
   • Tasteaza *#06#, iar pe ecran o sa apara direct codul unic
   • Acceseaza Settings General About (in josul paginii o sa gasesti si codul IMEI)
   • In cazul telefoanelor iPhone, codul se afla inscriptionat si pe tavitele pentru SIM.
   • Direct din contul iTunes – din lista de pe partea stanga, alege iDevice-ul tau. O sa apara o pagina cu toate informatiile despre telefonul tau, inclusiv codul IMEI daca dai click pe „Phone number”.

Iata cum doar din cativa pasi simpli poti sa afli informatii despre telefonul tau. Daca urmeaza sa faci o achizitie de la o persoana necunoscuta, recomandarea noastra este sa verifici intai toate aspectele legate de telefonul mobil, astfel incat sa poti negocia si sa iei o decizie in cunostinta de cauza. In plus, daca ai deja un telefon achizitionat de ceva vreme, verifica valabilitatea garantiei si vezi exact ce acoperire ai.