Toma Coconea Red Bull X-Alps 2021

Pasiunea pentru sport ne unește, iar fiecare rezultat adus României este un motiv de bucurie și recunoștință pentru sportivii care zi de zi muncesc cu sârguință pentru visul lor de a face să răsune imnul României în fiecare colț al lumii.

Duminică, 20 iunie a avut loc startul celei de-a X ediții Red Bull X-Alps, în orășelul Morzartplatz din Salzburg. Emoțiile ne vor însoți pe parcursul acestei competiții deoarece, printre cei 33 de concurenți la start, s-a aflat și ambasadorul Lerato, Toma Coconea, care va încerca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să își îndeplinească visul de a deveni unul dintre campionii acestei competiții.

În 20 de ani de Red Bull X-Alps am trecut prin multe, am acumulat suficientă experiență încât să mă simt complet pregătit și să îmi gestionez cum trebuie emoțiile. La fiecare ediție se prezintă la start concurenți din ce în ce mai bine pregătiți. Unii foarte tineri și entuziaști, alții cu foarte multă experiență, însă pentru mine cel mai important adversar pe parcursul acestei competiții este psihicul, puterea de a mă putea depăși și de a avea norocul să mă aflu la momentul potrivit în locul potrivit. Fiind una dintre cele mai grele competiții din lume, este o mare realizare să ajungi la finish.

Toma a fost prezent la toate edițiile, iar Red Bull X-Alps a devenit competiția lui de suflet. Pentru el este o mare realizare că și anul acesta s-a putut afla la startul ediției aniversare, iar lucrul acesta a fost posibil datorită oamenilor care au crezut în el și au făcut tot posibilul să îl ajute pentru a reuși încă o dată să ajungă acolo unde doar vulturii zboară.

Alături de mine în această nebunie am o mână de oameni cărora le mulțumesc foarte mult. În primul rând o menționez pe Ștefania, soția mea care a înțeles cât de importantă este această competiție pentru mine și m-a susținut necondiționat. Strategul și suporterul meu oficial, Adrian Pochiu, fizioterapeutul Alexandru Ilie care va avea grijă de musculatura mea. Pochiu Cornel și Anton Irina, echipa de media și comunicare care imortalizează în filme și fotografii toată această experiență. Nu în ultimul rând aș dori să mulțumesc tuturor suporterilor pentru mesajele de încurajare care mă motivează și mai mult, dar și sponsorilor care sunt alături de mine, iar Lerato este unul dintre ei.

Chiar dacă nu știe ce îl așteaptă în continuare, este convins că, cu determinare și curaj va face față tuturor provocărilor. Anul acesta traseul este unul cu totul special, dar mai ales unul foarte tehnic. Cei 1238 de kilometri trebuie parcurși în 12 zile, iar acest lucru înseamnă un grad de dificultate mult mai mare. Parcurgerea punctelor cheie înaintea unei competiții poate face diferența, iar datorită sprijinului primit a putut să petreacă câteva săptămâni de antrenamente în Alpi în care a reușit să cimenteze informațiile care le avea până în prezent despre traseu, dar și să exploreze porțiunile noi.

Toma Coconea – interviu Red Bull X-Alps 2021, Lerato.ro Blog

Suntem cu gândul alături de românul nostru, Toma Coconea pe parcursul acestei perioade și sperăm să îi putem transmite toată energia pozitivă în drumul lui spre finish.