trucuri android

Asa cum spuneam, despre avantajele si dezavantajele sistemului de operare Android am tot vorbit, dar care sunt lucrurile pe care le poti incerca pe un astfel de sistem? Ca este mai versatil decat iOS, ca iti ofera acces la mai multe aplicatii, o stii deja, dar care sunt trucurile ascunse si instrumentele care fac din telefonul Android cel mai cool dispozitiv, afli in randurile de mai jos.

 1. Split screen → una dintre functionalitatile aduse pentru Android 7.0 Nougat este faptul ca poti imparti ecranul in 2 sectiuni si sa lucrezi la mai multe lucruri in acelasi timp (multitasking-ul nu a fost niciodata mai usor).
 2. Poti sa faci imaginile si textele mult mai vizibile → pe Android poti sa alegi daca vrei sa vezi mai mult text si mai putine imagini sau invers. Ca sa faci aceste modificari trebuie sa mergi la Settings → Display click pe Font size pentru a schimba setarile.
 3. Poti sa schimbi volumul de la diferite aplicatii in mod independent → de regula, pe telefon ai mai multe tipuri de sunete – pentru tonuri de apel, alarme, notificari, media etc. In cazul in care vrei sa ajustezi doar sunetul pentru notificari, fara sa faci vreo modificare pe restul sunetelor, o poti face. In momentul in care apesi pe butonul lateral pentru volum, in fereastra de pe ecran o sa poti vedea toate tipurile de sunet si le poti ajusta dupa cum doresti.
 4. Blocare Smart a ecranului → Smart Lock te ajuta sa deblochezi telefonul prin mai multe optiuni – voce, trasaturile fetei sau cand esti acasa. Aceasta ultima functionalitate iti ofera acces la telefon atunci cand ajungi in siguranta acasa. Ca sa activezi acest feature trebuie sa mergi la Settings → click pe Security/ Privacy → activare Smart Lock.
 5. Alegerea aplicatiilor default → acest truc este unic pentru Android (si il diferentiaza de iOS). Practic, poti seta aplicatii diferite care sa iti deschida fisierele din telefon. De exemplu, poti sa setezi un anumit browser, o anumita aplicatie pentru vizualizarea pozelor sau a materialelor video etc.
 6. Poti sa gasesti notificarile pierdute → se poate intampla sa stergi din greseala o notificare fara sa apuci sa o citesti, insa o poti recupera.
  1. Click si tine apasat pe o parte goala a ecranului principal si imediat va aparea o fereastra de tip pop-up.
  2. Selecteaza Widgets si apoi cauta shortcut pentru Settings.
  3. Cu functiile „drag” & „drop” adu iconita intr-un spatiu gol al ecranului. Imediat o lista de pop-up se va deschide.
  4. Alege Notification log si apoi click pe iconita pentru a deschide istoricul notificarilor.
 7. Poti seta tastatura telefonului astfel incat sa o poti folosi cu usurinta doar cu o singura mana → aceasta setare este de mare ajutor atunci cand ai un telefon cu ecran destul de mare si nu iti poti folosi ambele maini pentru a tasta (de exemplu, atunci cand esti la cumparaturi, cand ai o geanta in mana etc.)

Daca voiai sa te mai convingi inca o data de avantajele si beneficiile sistemului de operare Android, noi credem ca lista de mai sus e mai mult decat suficienta!