Aplicatii de editat poze pentru iPhone si Samsung

Editarea pozelor nu-i treaba deloc usoara! Este la fel ca la o sedinta de make-up – trebuie sa alegi culorile care se potrivesc cu ochii tai, un fond de ten asemanator cu nuanta pielii si trebuie sa stii cand sa te opresti din a mai adauga elemente astfel incat sa iti pastrezi totusi look-ul natural (sa nu para exagerat). Asa este si cu aplicatia pentru editat poze – trebuie sa stii exact cand sa te opresti, pentru a-i pastra inca „naturaletea”.

Exista foarte multe aplicatii de editat poze, atat pentru Android, cat si pentru iOS – iata care sunt favoritele:

  • Snapseed → aplicatia este disponibila gratuit pe ambele sisteme de operare si este foarte utila pentru incepatori. Este destul de intuitiva si ai la dispozitie mai multe tool-uri prin care poti schimba aspectul unei poze: poti taia poza, adauga rame, filtre si alte vignette, poti schimba contrastul sau luminozitatea etc.
  • VSCO → la fel, este disponibila atat pe iOS, cat si pe Android. Partea faina este ca poti face poze direct in aplicatie si poti aplica foarte multe filtre (pastrand totusi aspectul natural al fotografiei). La fel, te poti juca si aici cu foarte multe presets, trebuie doar sa iti lasi imaginatia la joaca.
  • Adobe Lightroom → disponibila gratuit pentru ambele sisteme de operare, aplicatia este utila si profesionistilor, permitand si prelucrarea fotografiilor de dimensiuni mai mari. Poti descarca varianta free (care vine cu multe presets si idei de editare), insa, in cazul in care vrei o oferta mai bogata de optiuni de editare, ar trebui sa incerci varianta Premium.
  • Adobe Photoshop Express → pe langa faptul ca aplicatia este disponibila gratuit atat pe iOS, cat si pe Android, ai la dispozitie o serie de functii de editare (desi, cu o selectie ceva mai limitata comparativ cu alte aplicatii de acest gen). Cu toate acestea, este o solutie rapida si poate fi folosita si ca o aplicatie de corectare/ retusare a pozelor.
  • Foodie → daca tot am prezentat aplicatii de editat poze in general, hai sa mergem si mai nisat si sa vedem care este cea mai cool aplicatie pentru pozele cu preparate. Si tu faci poze inainte sa mananci, asa ca de ce sa ne ascundem dupa furculita? Foodie este disponibila pe ambele sisteme de operare si este dedicata pozelor cu mancare – fa-le si mai apetisante prin intermediul tool-urilor de aici. Daca vrei sa afli mai multe despre fotografia de produs, poti sa citesti un articol postat anterior pe blogul nostru.  
  • Google Photos → aceasta aplicatie este disponibila doar pe Android. Este un bun aliat atunci cand nu cauti functii avansate de editare a fotografiilor, ci doar mici retusuri. In plus, platforma nu este doar despre editare, ci reprezinta si un mod de stocare a fotografiilor si a materialelor video (deci, mai multe avantaje 😊).
  • LiveCollage → este disponibila pe ambele sisteme de operare, in mod gratuit. Are mai multe layout-uri din care poti alege si iti pune la dispozitie o serie de fonturi, culori si marimi la care poti apela pentru editarea fotografiilor tale.

Tu ce aplicatie preferi si cat de des o folosesti? Preferi sa postezi pozele raw, asa cum au fost surprinse de tine, sau simti nevoia de a le mai prelucra putin inainte de a le arata celor din cercul de prieteni?