bateria se descarca brusc

Sa ramai fara baterie fix cand esti la volan, pe un drum necunoscut, sau atunci cand serialul tau preferat e in punctul culminant? Atunci cand prinzi un apus de milioane de like-uri sau cand vorbesti la telefon cu o persoana draga pe care nu ai mai auzit-o de foarte multa vreme? Cand incarci un story super fain din vacanta sau cand trebuie sa trimiti un e-mail urgent? Nici nu ai cum sa alegi pentru ca toate situatiile sunt la fel de dureroase.

Daca ai observat ca bateria telefonului tau se descarca din ce in ce mai repede, afla aici care ar putea fi cauzele. Totodata, exista si mici trucuri prin care poti evita descarcarea rapida. Dar sa le luam pe rand, ce zici?

1. Cauzele descarcarii rapide a bateriei telefonului

Desi primul instinct este sa dai vina pe telefonul mobil, afla ca pot fi si alte lucruri raspunzatoare pentru descarcarea brusca a bateriei, cum ar fi:

  • Ecranul → luminozitatea lasata la maxim, alegerea unui wallpaper dinamic sau pana si rotirea automata a ecranului pot consuma mai mult decat ti-ai fi imaginat din baterie.
  • Aplicatiile care ruleaza in background
  • Sistemul hardware defect
  • Activarea anumitor functionalitati ale telefonului → cum ar fi Wi-Fi sau locatiile GPS

2. Solutii pentru evitarea descarcarii rapide a bateriei telefonului

Daca vezi ca bateria telefonului se descarca rapid, afla ca solutiile pentru evitarea acestui lucru sunt simple si la indemana. Mai sus povesteam despre cauzele care ar putea afecta bateria – ca sa rezolvi aceasta situatie trebuie doar sa fii atent la ele si sa incerci sa le eviti:

  • Seteaza luminozitatea ecranului telefonului la un prag optim (sa poti vedea, totusi, in conditii optime)
  • Evita utilizarea wallpaper-ului dinamic si dezactiveaza rotirea automata a ecranului (eventual, il poti activa doar atunci cand ai nevoie)
  • Vezi ce aplicatii ruleaza in background si incearca sa le inchizi pentru ca iti consuma bateria fara niciun motiv
  • O alta solutie poate fi si corectarea modului de incarcare a bateriei. Evita sa il incarci pe parcursul intregii nopti sau complet.

Bateria se descarca brusc- solutii

Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de bateria telefonul tau, invata aceste trucuri simple, dar de ajutor. In plus, te invitam sa iti arunci un ochi si pe Lerato.ro si sa iti alegi de acolo o baterie externa pe gustul tau, ca sa fii mereu pregatit! Nu strica niciodata sa ai si un plan de rezerva!