Curatare camera telefon - sfaturi si informatii practice

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10

Telefonul tau nu trebuie protejat doar de zgarieturi si de cazaturi, ci si de murdarie sau de particulele de praf care pot patrunde in camera telefonului. Indiferent de cat de mult ai incerca sa il protejezi, din pacate, poluarea si praful din marile orase nu pot fi evitate atat de usor. Si nu doar praful este singurul inamic, ci si nisipul fin sau alte particule mici care se pot depune. Partea buna este ca iti poti curata camera telefonului acasa, rapid si simplu si iti poti face chiar si o rutina (de preferat sa te tii de ea la intervale regulate de timp sau oricand simti ca este nevoie).

Iata cateva sfaturi utile despre cum sa iti cureti camera dispozitivului mobil si alte sfaturi utile:

  • Pentru a curata cat mai bine, ai nevoie de o laveta moale (microfibra sau piele de caprioara). Nu folosi sub nicio forma vreun material abraziv – camera este foarte sensibila si orice zgarietura fina poate afecta ulterior calitatea imaginilor pe care le faci.
  • In cazul in care murdaria nu se ia doar prin stergerea cu laveta, atunci poti folosi cateva picaturi de apa. Atentie, acestea se toarna pe laveta, nu direct pe camera. De asemenea, laveta nu trebuie sa fie uda, ci doar umezita (altfel risti sa distrugi camera).
  • Poti folosi si o solutie speciala pentru curatarea sticlei sau a ecranului, insa in cantitati mici si in niciun caz pulverizata direct pe camera.
  • Pentru a curata suprafata cat mai bine, este important sa faci miscari line, in cercuri mici.
  • Poti curata camera principala (de pe spate), dar si pe cea frontala. La camera frontala, insa, trebuie sa ai si mai mare grija pentru a nu afecta difuzorul (sa nu absoarba lichidul).
  • Exista si servetele speciale de curatare sau kit-uri de curatare pentru camere, pe care le poti incerca cu incredere.
  • Din categoria DON’T → nu pune mobilul sub apa, nu folosi materiale abrazive pentru a nu zgaria lentilele, nu folosi sapun sau alti detergenti.

Daca pana acum am vorbit despre procesul de curatare a camerei, nu uita insa si de igienizarea ei. Si in acest caz, solutia se pulverizeaza pe o laveta (nu direct pe dispozitiv) si se sterge foarte bine telefonul.

Asa cum spuneam si mai sus, este important sa iti faci o rutina pentru curatarea telefonului astfel incat acesta sa functioneze foarte bine.

ℹ Ai -10% discount pe Lerato.ro daca folosesti codul: BLOG10