Curatare husa telefon – sfaturi si recomandari

Fie ca il tii in geanta, pe birou, in buzunar, telefonul intra foarte des in contact cu praful si murdaria. Prima care va reflecta toate aceste murdarii este husa. Cu cat este mai deschisa la culoare, cu atat urmele si praful sunt mult mai vizibile. Pentru a curata husa cat mai bine si rapid, iata care sunt recomandarile noastre, bineinteles, in functie de tipul de material.

  • Husa din silicon → este cel mai simplu de curatat. O poti spala cu apa calda si detergent de vase sau sapun lichid. Este important sa folosesti un material sau o laveta moale, astfel incat sa nu zgarii suprafata. Aceasta poate fi dezinfectata cu spirt sau alta solutie de igienizat.
    • In cazul in care ai o husa transparenta care este ingalbenita, poti folosi apa si putin detergent lichid pentru hainele albe (nu adauga inalbitor sau alta substanta puternica pentru ca aceasta va ataca husa).
  • Husa din plastic dur → pentru aceasta poti folosi fie apa si sapun, fie spray de mobila sau servetele universale umede.
  • Daca husa este din piele, asigura-te ca folosesti doar produse speciale pentru acest material. Nu trebuie sa folosesti apa pentru ca astfel risti sa o distrugi. In cazul in care husa este patata, poti folosi si pasta de dinti pentru curatare, insa ai grija sa folosesti miscari delicate. La finalul acestui proces, trebuie sa o clatesti bine.

Iata care sunt si alte detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cureti husa telefonului:

  • Inainte de folosirea husei trebuie sa o usuci si sa o clatesti foarte bine
  • Nu folosi bureti metalici, perii rigide, materiale abrazive sau detergenti inalbitori (acestia pot zgaria suprafata husei).
  • Atunci cand observi o pata, curat-o imediat, altfel risti sa sa depuna si sa se curete ulterior mai greu (pe principiul „murdaria atrage murdarie”).
  • Atunci cand cureti husa, tine cont si de faptul ca trebuie sa dezinfectezi si telefonul. Ce este important de mentionat aici este ca nu trebuie sa pulverizezi solutia direct pe telefon, ci pe o laveta si apoi sa cureti dispozitivul mobil.

In cazul in care nu vrei sa cureti husa atat de des, recomandarea noastra ar fi sa optezi pentru o husa neagra sau una inchisa la culoare, pentru ca pe aceasta murdaria nu este foarte vizbila. Chiar si asa (avand o husa care se murdareste mai greu), nu trebuie neglijat faptul ca igienizarea trebuie sa se faca constant.