Iluminat curte – solar sau leduri

Chiar daca noptile s-au mai racorit putin (ohh, cat le-am mai dus dorul), ai vrea sa stai cat mai mult pe afara (pe balcon, terasa sau gradina). Cu o patura si un pahar de vin, relaxarea este garantata. Fie ca vrei sa fii doar tu si cu familia, fie vrei sa iti inviti si cativa prieteni, ai nevoie de un spatiu special amenajat, in care cu totii sa va simtiti foarte bine. Si nu ne referim doar la obiectele de mobilier, ci si la modul in care este luminat intregul spatiu. Vei fi surprins sa afli ca iluminatul este cel care creeaza adevarata atmosfera si poate face dintr-un spatiu ceva foarte cozy (un amestec de caldura, familiaritate, siguranta si liniste).

Deci, cum alegi partea de iluminare, cum ti-ai amenaja acest spatiu? Exista mai multe variante din care poti alege, cele mai cautate fiind led-urile sau cele cu sursa solara. Care sunt diferentele dintre ele?

  • LED-uri → acestea sunt conectate la o sursa de curent si iti ofera tie mai multe posibilitati: poti schimba culorile si intensitatea luminii direct din aplicatie sau telecomanda.
    • Poti alege din diverse forme si lungimi – poti merge pe ghirlande de LED-uri (acestea sunt recomandate pentru gradini si terase de dimensiuni mai mari), benzi (perfecte pentru balcon, pentru spatii mai mici) sau, punctual, pe lampi individuale, prinse de perete.
  • Solar → asta inseamna ca nu ai nevoie sa fii legat la o sursa de curent, ci incarcarea se face direct de la soare. Dezavantajul aici este ca in zilele cu ploi sau innorate, sursele nu se pot incarca complet, iar acestea lumineaza foarte putin, slab sau chiar deloc noaptea.
    • Cele mai cautate sunt lampile solare care se infig in sol, insa poti gasi si modele care se agata sau se prind de alte elemente decorative. Important este sa aiba suficenta expunere la lumina, pentru a se putea incarca in conditii normale.

Ambele variante sunt surse mai sustenabile pentru becurile normale, consuma mai putina energie, iar asta se traduce in facturi mai mici (sau zero costuri pentru cele care se incarca solar).

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre propunerile pentru iluminatul exterior, te invitam sa recitesti un articol pe aceasta tema, scris cu mult drag.