Sistem videoconferinta – afla detaliile

Presiunea organizarii unui sedinte sau a unei videoconferinte (diferenta fiind data doar de numarul de participanti) poate fi destul de mare. Unul dintre cele mai mari dezavantaje atunci cand tu esti cel care sustine o prezentare este ca, de cele mai multe ori, chiar daca toti au camerele pornite, tu nu ii poti vedea. In momentul in care share-uiesti ecranul si ai prezentarea full screen, nu mai poti vedea participantii. Practic, nu ai acces la gesturile lor, la mimica, nu stii daca sunt interesati de topic sau doar plictisiti, nu stii cum interpreteaza anumite informatii etc. Si este destul de greu sa vorbesti cu un ecran. Insa aceste momente pot fi depasite cu scurte pauze in care interactionezi cu ceilalti, in care ii intrebi daca au inteles sau daca au intrebari (in acest mod, ii tii conectati).

Pe langa aceasta interactiune virtuala si modalitate de construire a speech-ului, succesul unei videoconferinte este data, in mare parte, si de cateva elemente tehnice. Cum te pregatesti pentru ca totul sa mearga ceas si ce accesorii iti sunt la indemana, afli imediat.

1. Cum te pregatesti pentru o videoconferinta?

In cazul in care tu esti organizatorul, iata la ce ar trebui sa fii foarte atent pentru ca sedinta sa iasa foarte bine:

  • Asigura-te ca ai un microfon foarte bun (fie poti ramane cu cel de la laptop, fie poti cauta un astfel de accesoriu)
  • Asigura-te ca nu ai probleme de sunet si ca tu auzi foarte bine si clar (aici iti recomandam o pereche de casti de calitate)
  • Asigura-te ca poti share-ui continutul de pe ecran (fa cateva teste inainte ca sa nu apara vreo eroare in timpul prezentarii)
  • Asigura-te ca ai o camera video foarte buna (de la laptop sau externa) si care este usor de activat/ dezactivat
  • Creeaza un spatiu/ decor neutru in spatele tau (un fel de background clean) → stim ca unele aplicatii de video call iti ofera posibilitatea alegerii unui background, insa acesta nu te ajuta chiar atat de mult pentru ca ofera si o imagine usor distorsionata a ta (daca te misti, risti sa iti fie taiate anumite parti din imagine)
  • Indeparteaza obiectele care ar putea produce zgomot (de exemplu, telefoanele trebuie sa fie pe silent, ferestrele inchise si, in niciun caz nu tii prezentarea cu cainele in aceeasi camera. Bine, poate fi amuzant, dar doar pana la un anumit punct 😊).

2. Accesorii pentru crearea unui sistem de videoconferinta

Speram ca informatiile de mai sus sa te ajute si sa iti pregatesti cele mai faine prezentari! Mult spor!