iphone dezactivat conectare la itunes

Pentru ca datele tale sa fie in permanenta protejate, iOS are un dublu sistem de verificare a identitatii unei persoane – amprenta si parola alfa-numerica. Abia in cazul in care identificarea dupa amprenta a esuat, sistemul iti cere sa introduci o parola. Asa cum scriam, ni se intampla sa avem un moment in care ne uitam la ecranul telefonului si nu mai stim ce parola avem. Incepem sa ne gandim la tot felul de teorii si moduri de descifrare a parolei (poate au ramas ceva urme pe ecranul telefonului), dar degeaba. Introducem o parola, fermi convinsi ca este cea corecta, pana reusim sa blocam telefonul si sa vedem mesajul „iPhone dezactivat – conectare la iTunes”.

Ce inseamna, mai exact, acest mesaj? Afla cum si de ce se conecteaza la iTunes din randurile urmatoare.

1. Cauzele blocarii unui iPhone

In cazul in care ai incercat sa iti deblochezi telefonul de 3 ori cu amprenta, dar nu ai reusit, mai ai inca o speranta. Poti introduce corect o parola si totul este ca rezolvat. Insa si aici ai cam 6 incercari (mai multe decat au avut eroii din basme si alte povesti, ce-i drept, dar la fel de incerte). Daca nu introduci din prima parola corecta, incep sa te treaca toate transpiratiile si parca si amintirile te lasa putin. Ideea este ca daca nu ai reusit sa introduci parola corecta din cele 6 incercari (atentie, daca introduci aceeasi parola gresita de 6 ori, se ia in considerare ca fiind o singura incercare. Pentru a irosi toate cele 6 incercari trebuie sa introduci 6 parole diferite, dar gresite.), atunci se va declansa blocarea telefonului, iar pe ecranul acestuia va aparea „iPhone dezactivat – conectare la iTunes”.

iphone dezactivat conectare la itunes

Bine, bine, dar cum poate telefonul sa nu iti recunoasca amprenta? Iti dam noi cateva exemple – telefonul tau este la o alta persoana (la cei mici de exemplu, care incearca sa se joace pe el cand nu esti atent), ai particule de praf pe mana sau chiar poate fi actionat singur atunci cand se afla in buzunarul pantalonului sau in geanta, alaturi de alte lucruri.

Un alt lucru pe care trebui sa il tii minte este faptul ca, de fiecare data cand introduci o parola gresita, intervalul de timp dupa care ti se permite sa incerci din nou creste. De exemplu, daca ai introdus parola gresita, poti sa revii dupa 10 minute. Daca si dupa cele 10 minute tot n-ai nimerit parola, atunci trebuie sa astepti si mai mult pana la urmatoarea incercare… chiar si 48 de ani. Si nu este deloc o gluma. Un copil de numai 3 ani a reusit sa blocheze iPad-ul tatalui sau pentru 48 de ani (pana in 2067, adica), asta dupa ce a introdus o parola gresita de mai multe ori. Bine, a contribuit si software-ul dispozitivului, care rula dupa o versiune mai veche. In prezent, dupa doar cateva incercari, telefonul se blocheaza.

2. Solutii pentru reactivarea telefonului

In cazul in care ti-a fost afisat acest mesaj, poti incerca una dintre metodele de mai jos:

  1. Cel mai usor si logic ar fi sa nu incerci sa introduci parola pe banda rulanta. Mai bine il lasi in asteptare pana faci putina yoga, te pui in cap, te linistesti si iti amintesti parola. Chiar daca incerci sa il opresti si sa il pornesti de cateva ori la rand, nu te va ajuta cu nimic. Multumeste-le celor de la Apple pentru asta, caci au ingreunat cu mult posibilitatea ca datele si informatiile sa iti fie furate cu usurinta de catre necunoscuti.
  2. O alta modalitate este si cea mentionata in mesajul pe care il primesti pe ecran – conectarea la iTunes. Aceasta varianta presupune insa resetarea si activarea telefonului – in cazul in care ti-ai mai sincronizat anterior telefonul la iTunes, atunci ti se va cere sa faci un back-up al datelor si atunci informatiile de pe dispozitivul tau mobil vor fi salvate. Daca, insa, nu ti-ai mai sincronizat pana acum telefonul cu iTunes, o poti face acum. Pe telefon o sa iti apara optiunea de „Restore” si va trebui sa o alegi. Imediat dupa, telefonul va porni automat, iar tu trebuie sa iti scanezi din nou amprenta si sa creezi o noua parola.

Acum ca ai aflat cum poti sa iti blochezi/ deblochezi telefonul, poate o sa fii ceva mai atent atunci cand vine vorba pe mainile cui iti lasi dispozitivul mobil. Cu acest mecanism de protectie implementat pe sistemul de operare, datele si informatiile despre tine sunt mult mai in siguranta.