neverlocked

Cand vine vorba de tehnologie, trebuie sa recunoastem ca de fiecare data apar termeni noi pe care nu prea stim cum sa ii interpretam. O parte dintre ei sunt usor de inteles, dar unii par franturi dintr-o vraja mai veche. Pentru ca vrem sa aruncam putina lumina asupra acestui subiect, astazi am ales sa iti oferim mai multe detalii despre ce inseamna un iPhone neverlocked.  De unde a aparut aceasta terminologie si cum se traduce mai exact, afli din randurile de mai jos.

1. Ce inseamna iPhone locked/ unlocked?

Inainte de a explica exact ce inseamna „neverlocked” este important sa intelegi alte doua concepte → locked si unlocked. Notiunile sunt in stransa legatura cu majoritatea companiilor de telefonie mobila si cu serviciile pe care acestea le ofera. In momentul in care achizitionezi un telefon, la un anumit abonament, pe o perioada determinata de timp, dispozitivul mobil va functiona doar in reteaua respectiva – in cazul in care incerci sa introduci o alta cartela SIM, dintr-o alta retea, telefonul nu se va conecta si nu va fi functional. Aceasta este functia locked.

In cazul in care doresti sa poti insera si un SIM din oricare alta retea, atunci trebuie sa apelezi la specialisti in acest domeniu, care sa te ajute cu deblocarea telefonului mobil.

2. Ce inseamna iPhone neverlocked?

Acum, un iPhone neverlocked este acel iPhone pe care il cumperi direct de la producator (magazinele oficiale), de la reprezentanti autorizati sau din orice alta sursa diferita de companiile de telefonie mobila. Nefiind inregistrat in sistemul unei anumite retele de telefonie, dispozitivul se conecteaza la orice retea, in functie de cartela SIM inserata. In plus, te poti bucura de toate aceste beneficii pe o perioada nedeterminata de timp, nemaifiind constrans de vreo clauza contractuala la abonament.

Atunci cand iti achizitionezi un telefon, este important sa verifici si functia  neverlocked – in acest fel eviti costurile si timpul pierdut pentru deblocarea acestuia. Verificarea acestei functii se poate face rapid si usor – daca te pregatesti sa cumperi un iPhone, introdu in telefon o alta cartela SIM decat cea pe care o folosesti in mod constant si vezi daca telefonul are semnal si daca functioneaza. Daca totul este in regula, inseamna ca dispozitivul mobil nu a fost niciodata blocat.

Si pentru ca grija pentru telefonul mobil se intinde dincolo de aplicatiile si functionalitatile acestuia, recomandarea noastra este sa folosesti si o husa de protectie. Daca tot ai gasit telefonul perfect pentru tine, ar fi pacat sa nu te bucuri de el cat mai mult timp. Asa ca intra pe Lerato.ro si vezi oferta noastra la husele iPhone!