Trucuri iPhone - sfaturi pentru functionare rapida

De la generatie la generatie, de la un sistem de operare la altul, functionalitatile unui telefon se schimba, venind in intampinarea necesitatilor si dorintelor utilizatorilor. Pentru a putea profita la maxim de ce poate face fiecare telefon, trebuie sa il inveti si cunosti cat mai bine. Tocmai de aceea, te invitam sa parcurgem impreuna o lista cu cateva trucuri interesante pe care un iPhone le poate face.

  • Poti cauta rapid aplicatiile (indiferent de numarul lor) direct din bara de search
  • Inchiderea tab-urilor deschise in Safari, dintr-un singur click → de fiecare data cand deschizi un link de pe e-mail, un mesaj sau orice altceva, acesta se va deschide intr-un tab nou. Limita de Tab-uri deschise este de 500, iar daca vrei sa le inchizi pe toate rapid, trebuie sa tii cateva momente degetul in coltul din dreapta jos pe butonul pe care iti accesezi tab-urile deschise. Dupa va aparea o pagina si vei putea inchide toate tab-urile. Un alt lucru pe care il mai poti face este sa automatizezi procesul la un interval stabilit. De exemplu, mergi in Setari → Safari → Inchide filele…. → iar apoi trebuie sa alegi perioada (dupa o zi, dupa o saptamana sau o luna)
  • Poti raspunde la mesaje sau apeluri de pe orice dispozitiv Apple → pentru ca toate dispozitivele Apple comunica intre ele, poti raspunde la un mesaj de pe orice dispozitiv
  • Inregistrare rapida → ca sa nu ratezi momentul, iata un truc care te poate ajuta sa inregistrezi rapid, prin intermediul unei noi setari. Trebuie sa deschizi camera, sa tii apasat declansatorul din partea de jos si vei incepe inregistrarea (ca sa opresti, trebuie sa iei degetul de pe declansator).
  • Poti intra in Dark Mode (se gaseste doar pe iOS 13) → ce face aceasta functionalitate? Practic inverseaza culorile de pe ecran – interfetele de fundal alb devin negre si astfel nu mai este pusa o presiune prea mare pe ochi. Cum faci asta? Fie prin asistentul virtual (un simplu „Hey, Siri, turn on Dark Mode” este suficient), daca nu, poti merge in Setari → Display → click pe Light sau Dark Mode.
  • Poti dezactiva sunetul pentru apelurile sau mesajele venite din partea necunoscutilor → daca nu vrei ca notificarile venite de la necunoscuti sa te deranjeze, poti opri sunetul pentru ele. Poti face asta din Setari → Selecteaza telefon → Activeaza optiunea de ignorare a numerelor necunoscute.
  • Poti extinde durata de viata a bateriei printr-o setare numita „Mod de consum redus”. Pentru a face acest lucru, gasesti functionalitatea in Setari → Baterie → Activare „mod de consum redus”.
  • Poti ascunde alertele dintr-un anumit chat → poti activa/ dezactiva notificarile din stream-urile de mesaje, in functie de nevoile tale. In cazul in care primesti prea multe mesaje, poti opri notificarile de pe un anumit grup, ca sa nu te mai incomodeze.  
  • Iti poti inregistra activitatea de pe ecran in cazul realizarii unui tutorial rapid → la cele mai multe dintre telefoane, gasesti functionalitatea usor, cu un swipe in jos pe pagina principala.

Tu stiai de toate aceste mici trucuri? Cunoaste-ti cat mai bine telefonul mobil si pune-te la curent cu toate lucrurile pe care le poate face acesta.